Burkina Faso'da halk darbe girişimi engelledi

Burkina Faso'da 30 Eylül'deki darbeyle başa gelen Cumhurbaşkanı İbrahim Traore, hükümetine karşı darbe girişiminde bulunulduğunu bildirdi.

Burkina Faso'da halk darbe girişimi engelledi
Burkina Faso'da halk darbe girişimi engelledi
GİRİŞ 02.12.2022 15:25 GÜNCELLEME 02.12.2022 15:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Burkina Faso medyasında yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı İbrahim Traore, başkent Vagadugu'da sivil toplum örgütü temsilcileri ve din adamlarıyla yaptığı toplantıda, ordudan bir grubun geçen hafta geçiş hükümetini devirmeye çalıştığını belirtti.

Traore, darbe girişiminin "çevresindekiler ve vatandaşların" yardımıyla engellendiğini kaydetti.

Girişimin arkasında kimlerin olduğunu bildiğini dile getiren Traore, yine de onları tutuklamak yerine diyalog yolunu tercih ettiğinin altını çizdi.

Traore, din adamları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden "teyakkuzda" olmalarını isteyerek tüm vatandaşların geçiş hükumetini desteklemesini talep etti.

Henüz 34 yaşında olan Yüzbaşı Traore, 30 Eylül'de yine darbeyle başa gelen Paul-Henri Damiba'yı devirerek yönetimin başına geçmişti.

Sosyal medyada geçen hafta Burkina Faso'da yeni bir darbe girişiminde bulunulduğuna ilişkin bazı paylaşımlar yapılmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    orada fetönün okulu varsa onların işidir fötöye idammmmmmm
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Kesin arkasında terörist ABD vardır.
    Cevapla
  • Serdar 1 yıl önce Şikayet Et
    Darbe burada bağımlılık yapmış her ay bir darbe girişimi
    Cevapla
  • Hasan 1 yıl önce Şikayet Et
    Orada chp var sanirim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı