Japonya'da ABD'ye ait F-35B kazası

Japonya'nın Kadena Hava Üssü'nde konuşlu ABD'ye bağlı savaş uçağı F-35B (donanma versiyonu), teknik arıza nedeniyle taksi yolunda iniş takımlarının üzerine çöktü. Uçağın burun kısmı zarar gördü.

Japonya'da ABD'ye ait F-35B kazası
Japonya'da ABD'ye ait F-35B kazası
GİRİŞ 02.12.2022 15:31 GÜNCELLEME 02.12.2022 15:34
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Japonya'nın Okinawa adasındaki Kadena Hava Üssü'nde facianın eşiğinden dönüldü.

Hava üssüne acil iniş yapan ABD'ye ait bir F-35B Lightning II savaş uçağının teknik arıza nedeniyle iniş takımlarının üzerine çöktüğü bildirildi.

Kazada uçağın burun kısmının zarar gördüğü öğrenilirken, üstte konuşlu kurtarma timi ve itfaiye ekiplerinin olaya müdahale ederek pilotu kokpitten çıkardığı kaydedildi.

Olayla ilgili detaylı soruşturma başlatıldı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • Korhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Herzaman söylerim ama yinede F-35 aşkı çok büyük ülkemizde,bu uçaklar emin değil ...pilotlarımızı okyanusun dibine dalmasını mı istiyorsunuz ??? Birde muharebe anında düşünün bu hurdaları...ABD paramızı iade etsin,onlardan zerre silah almamalıyız nede olsa apaçık düşman(rejim),bizden dolayısıyla Orta Doğu'dan ,Ege ve Akdeniz'den uzak dursunlar !!!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    covid olmuş birisi burnu surtulsun demiş
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    yedek parça maksadıyla bu uçağı alan ülkeleri tam sömürecek. iyi ki almamıuşız. alanalr düşünüsn ki abd kendisi bu uçakalrı kullanamyacak sadece satacak.
    Cevapla
  • Hurda 1 yıl önce Şikayet Et
    İyi ki bizi f35 ortaklığından çıkarmışlar. Bugün bize f16 parçalarını vermeyenler yarında f35 lerin parçasını vermez.
    Cevapla
  • belde 1 yıl önce Şikayet Et
    bu milletin ve vermediğiniz f-35 in ahı tuttu. daha iyi günlerin ABD şeytanı. mazlumların parasını alıp vermemek. tam bir haydutluk örneği. biz yine az sayılır. 2,5 milyar gibi. yanlış bilmiyorsam. Suud ların adamlar 1 trilyon dolarına el koydu. bizim bilmediğimiz kaç ülkenin böyle paralarına el koydu bu şeytanın başı kim bilir. Müttefik diye diye yemediği halt kalmadı. ancak şu an dur dedik daha da diyeceğiz. Rabbim tüm mazlumları ve İslam alemini bu şeytan devletlerden korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye gölge oyununda bir adım öne çıktı! İstihbarat aparatları panikledi
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü