KKTC'den ABD'ye tepki!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Bob Menendez'in Kıbrıs ile ilgili açıklamalarına tepki göstererek Ada'da asıl işgalcilerin Rum-Yunan ikilisi olduğunu vurguladı.

KKTC'den ABD'ye tepki!
KKTC'den ABD'ye tepki!
GİRİŞ 02.12.2022 23:23 GÜNCELLEME 02.12.2022 23:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre Tatar, KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı'na (TDT) gözlemci üye olarak kabul edilmesi ile Gambiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Badara Joof’un ziyaretinin büyük yankı uyandırdığını, bu gelişmeler sonrasında Rum Yunan ikilisinin KKTC’nin tanınma yolundaki ilerleyişini engelleyebilmek amacıyla çeşitli girişimlerde bulunduğunu, AB ve ABD ile diğer bazı güçlerin de harekete geçtiğini belirtti.

Tatar, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı'nın Rum-Yunan lobisinin güdümünde, Rum yanlısı bir tutum ile "Kıbrıs’ta Türk işgali" iddiasında bulunduğunu aktararak şunları kaydetti:

"Her şeyden önce ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı ile tüm dünya çok iyi bilmelidir ki Kıbrıs’ta var olan işgalci, Kıbrıs Türk halkının eşit kurucu ortağı olduğu Kıbrıs Cumhuriyeti’ni silah zoruyla Rum devletine dönüştüren Rum-Yunan ikilisidir ve bu işgal hala daha devam etmektedir."

Tatar, KKTC'nin tanınmasına yönelik adımları hazmedemeyen Rum-Yunan ikilisinin destekçilerinin saldırılarını sürdürdüklerini bildirerek, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı'nın ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) uyguladığı silah ambargosunu kaldırmasından duyduğu memnuniyeti dile getirmesi ve silahlanmaya verdiği desteğin kabul edilemeyeceğini dile getirdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Hassan 1 yıl önce Şikayet Et
    Gercekten kuzey kibrisi mahvettiler nutuk atarlar fakat kuzey kibrisa el in kolun un sallayanuevo geliyor. Kuzey kibrisi israill rus afrikali insanlariniza doldurular kibrisliyi cekez durumda.maalesef. bir de kulliye yaacaklarmis sanki kuzey kibris on larin ve her secim e mu daha le e curmhuriyetine fenerbahce takimi gidiyor ve uluslararasiac yapiyorsunuz? Tc uluslararasi ma clara katilacak ama kktc ile mac yapmayacak ve kuzey kibrisin yanida. ..
    Cevapla
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    cesur adam
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kıbrıs'ta kalleşİngiltere etkisi ve zulümfaiz kumar vs büyük günahlar yok edilmelidir. Kıbrıs Türklerin El Ezheri olabilir. Kıbrıs konumu ile Türkiye ve Kıbrıs güvenliği için hayati öneme sahip. İsrail bayrağı zıddı Kıbrıs bayrağı hatırlatırım. Yahudi devleti kuruldu kurulalı Müslüman ülkelerde huzur yok. Onlar yeryüzünde bozgunculuk yaparlar Ayeti tecelli etti görüyoruz.
    Cevapla
  • Nefer 1 yıl önce Şikayet Et
    1571 den beri Kıbrıs Türkün memleketidir. Kıbrıs adası Osmanlının zaferi ile savaşarak alındı. ABD ise son yüzyılda rum ve yunanı adaya yerleştirildi. Rum ve Yunan bu adanın asli unsuru değildir. Kıbrıslı kardeşlerimiz tarihini iyi öğrenmeli ve adaya iyi sahip çıkmalıdır. Ersin Bey doğru yolda dır. Türkiye ile işbirliği içinde Tüm dünyaya açılmalı ve Kıbrıs Türk Cumhuriyetini tanıtmalıdır. Konsolosluk açmalı hariciyeciler yetiştirmelidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim