Zelenskiy'den AB'ye petrol tepkisi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Birliği ve G7'nin Rus petrolüne tavan fiyat getirilmesi kararının ciddi bir sonucu olamayacağını söyledi.

Zelenskiy'den AB'ye petrol tepkisi
Zelenskiy'den AB'ye petrol tepkisi
GİRİŞ 03.12.2022 23:58 GÜNCELLEME 03.12.2022 23:58
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB), G7 ülkeleri ve Avustralya'nın Rusya'dan deniz yoluyla taşınan petrole varil başına 60 dolar tavan fiyat uygulanmasında anlaşmasının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'den tepki geldi.

Zelenskiy, tavan fiyat uygulamasının Rusya'ya ciddi bir yaptırımı olmayacağını söyleyerek, "Terörist bir devletin bütçesi için oldukça rahat olan Rusya fiyatlarına böyle bir sınır getirilmesine ciddi bir karar diyemezsiniz. Rusya, enerji piyasasını kasıtlı olarak istikrarsızlaştırarak şimdiden tüm dünya ülkelerine devasa kayıplar verdirdi. Ve dünya gerçek enerjisiyle silahsızlanmaya cesaret edemez. Bu zayıf bir pozisyon. Ve bu sadece an meselesi. Daha güçlü araçların kullanılması gerekecek. Bu zamanın kaybedilecek olması üzücü" ifadelerini kullandı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan soytarı ülkenin masfolmasına sebep oldun abd ve israilin tetikçisi ama sen böyle bir soytarıyı başkan diye seçersen ağlamayacaksın ukranya
    Cevapla
  • Adalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ona buna tepki göstermeyi bırak halkın bu kışı nasıl geçireceğini düşün artislik yapma Amerika’nın dolmuşuna Bindiniz şimdi de inemiyorsunuz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zelenskiy mahvettin ülkeni ve ülkendeki insanları Amerika seni oyuna getirdi ve sen halen göremiyorsun
    Cevapla
  • Murat gözükara 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkesini satan zelinski... Abd AĞZIYLA konuşma...
    Cevapla
  • Ottomans 1 yıl önce Şikayet Et
    Buda cocuk gibi ha her yerde agliyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süleymancıların hedefindeki Denizolgun kendisini bakanlıkta tehdit eden kişiyi ifşa etti!
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı