ABD'de 40 bin kişiyi elektriksiz bırakmışlardı! FBI devreye girdi

ABD'de yaklaşık 40 bin kişiyi elektriksiz bırakan trafo merkezine yapılan saldırıyla ilgili incelemeye Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) da dahil olduğu belirtildi. Şerif, saldırının kasıtlı bir şekilde olduğuna inanıyor.

ABD'de 40 bin kişiyi elektriksiz bırakmışlardı! FBI devreye girdi
ABD'de 40 bin kişiyi elektriksiz bırakmışlardı! FBI devreye girdi
GİRİŞ 05.12.2022 21:07 GÜNCELLEME 05.12.2022 21:10
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Moore Bölge Şerif Ofisinden yapılan açıklamada, hafta sonu Kuzey Carolina eyaletindeki trafo merkezine yönelik silah atışı şeklinde yapılan saldırının "kasıtlı hedef alma" eylemi olduğuna inanıldığı bildirildi.

FEDERALLER OLAYI ARAŞTIRIYOR

Saldırının fail veya failleri ile motivasyonu hakkında henüz bir bilgi paylaşılmazken, soruşturmaya FBI'nın da dahil olduğu bildirildi.

BÜYÜK ZARAR

Yetkililer, saldırının trafo merkezinde milyonlarca dolar zarara yol açtığı ve tamirinin birkaç gün sürebileceğini belirtiyor.

40 BİN KİŞİ KARANLIKTA KALDI

Trafo merkezi onarılana ve ikinci bir talimata kadar bölgedeki okullar da kapalı tutulacak.

Eyaletin Moore bölgesindeki elektrik trafo merkezine cumartesi akşamı yapılan saldırı sonucu yaklaşık 40 bin kişi karanlıkta kalmış, yerel yetkililer bölgede acil durum ilan ederek can ve mal güvenliği için 21.00-5.00 yerel saatleri arasında sokağa çıkma yasağı getirmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • batu 1 yıl önce Şikayet Et
    abd diyorki ,, derinciler.. bunu Rusya yaptırdı... acil misilleme lazım... Ben olsa abd nin yerinde yahudileride sahaya sürerim.... onlarda ukrayna nın yanında olsun.. o zaman savaş 1 ay demez biter....
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    Demek ki ABD'nin içinde terör grupları olsa ABD başa çıkamayacak..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süleymaniye'deki saldırı! Dışişleri Bakanlığı Türk vatandaşları için devreye girdi
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!