1.3 milyar dolarlık sözleşme!

ABD Kara Kuvvetlerinin açtığı ve son 40 yıldaki en yüksek helikopter tedarikini içeren 1,3 milyar dolarlık ihaleyi, Textron’s Bell şirketi kazandı.

1.3 milyar dolarlık sözleşme!
1.3 milyar dolarlık sözleşme!
GİRİŞ 06.12.2022 07:26 GÜNCELLEME 06.12.2022 07:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Pentagon'un envanterindeki Black Hawk ve Apache tipi helikopterlerin yerini alacak yeni nesil helikopter ihalesinin sonuçları açıklandı.

İhalede, Sikorsky ve Boeing'in ortak projesi olan Defiant X koaksiyel rotorlu helikopteri ile Textron’un Geleceğin Uzun Menzilli Taarruz Helikopteri (FLRAA) yer aldı. İhaleyi Textron’s Bell şirketi kazandı.

Değeri 1,3 milyar dolar olan sözleşme 2030’lara kadar sürecek. Üretilen yeni nesil helikopterler, yaklaşık 2 bin Black Hawk genel maksat helikopteri ve 1200 Apache saldırı helikopterinin yerini alacak.

FLRAA yakıt ikmali yapmadan yaklaşık 2 bin 440 deniz mili seyahat edebilecek, aynı zamanda birlikleri tehlikeli sıcak noktalara ulaştırmada rol alacak.

ABD Kara Kuvvetleri, 1980’lerde Apache tipi helikopterlerden bu yana bu kadar büyük ölçekli helikopter alımı yapmamıştı.

Boeing’in 7 milyar dolar harcayarak geliştirdiği RAH-66 Comanche helikopter projesi 2004 yılında iptal edilmişti.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İlginç bir şekilde bütün haber sitelerinde aynı rakam verilmiş. Servis eden kaynak yanlış yapmış belli ki. Son 40 yılın en büyük helikopter ihalesi ve 2030 yılına kadar devam edecek bir program ise minimum 130 milyar dolardır. Genellikle bu tip haberlerde rakam yanlışları yapılıyor nedense.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    1.3 milyar dolarmı yoksa trilyon dolarmı bukadar işi bu paraya kim yapar
    Cevapla
  • Bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sözleşme değeri 1,3 milyar yazılmış - binlerce helikopterin yerini alacak helikopterlerden bahsediliyor - 1,3 milyar dolar sadece prototip geliştirme bedeli olur - 3-4 bin helikopter tedariki anca 1.3 Trilyon dolara olur - senelik 800 milyar dolar savunma bütçesi olan pentagon un her sene helikopter alımına 10 milyarlarca dolar ödediği düşünülürse haberde bir tutarsızlık var - üstelik boing sadece geliştirmeye 7 milyar dolar harcadı deniliyor ki kabul edilmemiş
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma