İsveç'te vekillerin PKK paçavralarıyla pozları pahalıya mal oldu!

İsveç'te Sol Partinin, terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği destekten ötürü oy kaybettiği belirtildi. Sol Partiden 3 vekil 7 Temmuz'da terör örgütü YPG/PKK'yı simgeleyen bez parçalarıyla fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşmıştı.

İsveç'te vekillerin PKK paçavralarıyla pozları pahalıya mal oldu!
İsveç'te vekillerin PKK paçavralarıyla pozları pahalıya mal oldu!
GİRİŞ 06.12.2022 23:48 GÜNCELLEME 06.12.2022 23:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ülkede 11 Eylül'de yapılan genel seçimler sonrası, 4 yıl önceki seçime göre 1,3 puan daha az oy alan Sol Partinin, terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği destek ve Ukrayna'ya silah göndermeye karşı çıkması nedeniyle oy kaybı yaşadığı ifade edildi.

Hizaya geliyorlar! İsveç Başbakanı Kristersson'dan Türkiye karşıtı isme soğuk duş!Hizaya geliyorlar! İsveç Başbakanı Kristersson'dan Türkiye karşıtı isme soğuk duş!

İsveç ve Finlandiya ile ilgili kritik gelişmeler: 100 PKK'lının talebi kabul edilmedi!İsveç ve Finlandiya ile ilgili kritik gelişmeler: 100 PKK'lının talebi kabul edilmedi!

Sol Parti Sekreter Yardımcısı Hanna Gedin, İsveç resmi haber ajansı TT'ye yaptığı değerlendirmede, 2018 seçimlerinde yüzde 8 oy aldıklarını ve 2022'de bu oranın yüzde 6,7'ye düştüğünü söyledi.

Bunu iki nedene bağladıklarını vurgulayan Gedin; hükümetin Ukrayna'ya silah göndermesine karşı çıkmalarının ve siyasetçilerinin Visby kentinde PKK paçavrasını sallamalarının, seçim sonuçlarını olumsuz etkilediğini kaydetti.

SOL PARTİLİLER, PKK PAÇAVRALARIYLA POZ VERMİŞTİ

Sol Parti Milletvekilleri Daniel Riazat, Momodou Malcom Jallow ve Lorena Delgado Varas, Visby'de 7 Temmuz'da terör örgütü YPG/PKK'yı simgeleyen bez parçalarıyla fotoğraf çektirip sosyal medyada paylaşmıştı.

Bunun üzerine dönemin Başbakanı Magdalena Andersson, Sol Parti milletvekillerinin, terör örgütünü simgeleyen bez parçalarıyla poz vermesini kınamıştı.

DÖNEMİN BAŞBAKANI MAGDALENA ANDERSSON "AŞIRI DERECE UYGUNSUZ" DEMİŞTİ

Andersson, İsveç'in resmi haber ajansı TT'ye verdiği demeçte; PKK'nın sadece İsveç değil, Avrupa Birliği ülkelerinin de terör örgütü listesinde olduğuna işaret etmiş ve bu bez parçalarıyla poz vermenin, "aşırı derece uygunsuz" olduğunu söylemişti.

Dönemin Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson da Twitter'dan yaptığı açıklamada, PKK'nın elinde çok sayıda masumun kanının bulunduğunu belirterek "PKK, 1984'te Olof Palme hükümetince terör örgütü olarak tanındı." ifadesini kullanmıştı.

Sol Parti milletvekillerinin görüntülerini "kabul edilemez" olarak nitelendiren Johansson, partiye PKK eylemlerini bırakma çağrısında bulunmuştu.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'deki Solcu karda Aynı???
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu haininde iadesini isteyin multeci olarak giden bu kokubozuklar isveci rehin almislar isveclilerde bunlari bize iade etsin yoksa cok beklerler
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!