Polonya sınırında ülkeye girmeye çalışan 23 Suriyeli kaçak göçmen yakalandı

Polonya Sınır Koruma Birimi, ülkeye kaçak yollardan giriş yapan Suriyeli biri kız çocuğu olmak üzere 23 kaçak göçmenin yakalandığını açıkladı. Kaçak göçmenlerin Shengen bölgesine de yürüyerek geldikleri bildirildi.

Polonya sınırında ülkeye girmeye çalışan 23 Suriyeli kaçak göçmen yakalandı
Polonya sınırında ülkeye girmeye çalışan 23 Suriyeli kaçak göçmen yakalandı
GİRİŞ 07.12.2022 21:48 GÜNCELLEME 07.12.2022 21:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ülkenin güneyinde görev yapan Karpacki Sınır Koruma birimi (Straz Graniczna) tarafından yapılan açıklamada, Sınır Koruma görevlilerinin ülkenin güneyinde Slovakya sınırındaki Chocholow köyü yakınlarında kontrol amacıyla bir minibüsü durdurmak istediği belirtilerek, minibüs şoförünün dur ihtarına uymayarak kaçtığı aktarıldı.

Sınır Koruma görevlileri ile araç arasında kovalamaca yaşandığı ifade edilen açıklamada, diğer görevliler tarafından ise yola barikat kurduğu ve minibüsün barikata çarparak durduğu ifade edildi.

22 YETİŞKİN, BİRİ KIZ ÇOCUĞU

Çarpmanın etkisiyle fenalaşan şoför için olay yerine ambulans çağrılırken, Sınır Koruma görevlileri minibüste 22'si yetişkin erkek, 1'i 8 yaşında kız çocuğu olmak üzere 23 kaçak göçmen yakaladı.

GÜRCİSTAN UYRUKLU ŞOFÖR DE GÖZALTINDA

Söz konusu kişiler Suriye vatandaşı olduklarını belirtilirken, bu kişilerden yalnızca birinin pasaportunun olduğu belirlendi. Kaçak göçmenler arasında kimsenin yaralanmadığı ve geçici olarak kampa götürüldükleri belirtildi. Sağlık görevlilerince durumunun iyi olduğu belirtilen Gürcistan vatandaşı şoför ise gözaltına alındı.

SHENGEN BÖLGESİNE SIRBİSTAN'DAN YÜRÜYEREK GELDİLER

Schengen bölgesine Sırbistan'dan yürüyerek girdikten sonra araçla Macaristan ve Slovakya üzerinden Polonya'ya ulaşan 23 Suriyeli kaçak göçmen hakkında ise ülkeye kaçak giriş yaptıkları gerekçesiyle işlem başlatıldığı ifade edildi.

109 bin 816 düzensiz göçmen sınır dışı edildi109 bin 816 düzensiz göçmen sınır dışı edildi

Yunanistan ölüme itti: 68 düzensiz göçmen kurtarıldıYunanistan ölüme itti: 68 düzensiz göçmen kurtarıldı

Yunanistan'daki mülteci kampını gezdi, isyan etti: Avrupalı olmaktan utanıyorumYunanistan'daki mülteci kampını gezdi, isyan etti: Avrupalı olmaktan utanıyorum

Sadece 234 göçmen İtalya ve Fransa'yı birbirine düşürdü: Laf dalaşına girdiler!Sadece 234 göçmen İtalya ve Fransa'yı birbirine düşürdü: Laf dalaşına girdiler!

KAYNAK: İHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Ülkücü 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynadan gelenlere çorba, Suriye’den gelenlere jop Ey batı yatacağınız yer yok
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeli mültecileri terörist muammelesi yapip kacak göcmen diye tutuklayan pollnya Ukraine mülteci lere kapiyi aciyor bunlarin insan hakki kendilerine baskasina uyruklu insana degil bir gün gelir polonyalilarda mülteci olur ozaman polonyalilarada kacak göcmen muammelesi yapilir
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukraynalılar çoluk çocuk gönderiyor, yaşlılarını gönderiyor senin Surî kardeşlerinin alayı 15-30 yaş arası istilacı erkek. Kaçakları savunacak kadar ileriye gittiniz ya artık vallahi pes ya. İstabul’da bomba eylemi yapan o maymundan dönme karı da kaçaktı hatırlatırım
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir