Hamaney'in yeğeni Feride'ye 15 yıl hapis cezası

İran'da Mahsa Amini protestolarına destek verdiği için tutuklanan Ayetullah Hamaney'in yeğeni Farideh Moradkhani'ye (Feride Muradhani) 15 yıl hapis cezası verildi.

Hamaney'in yeğeni Feride'ye 15 yıl hapis cezası
Hamaney'in yeğeni Feride'ye 15 yıl hapis cezası
GİRİŞ 10.12.2022 11:42 GÜNCELLEME 10.12.2022 13:08
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in yeğeni Farideh Moradkhani'ye (Feride Muradhani) 15 yıl hapis cezası verildiği duyuruldu.

Muradhani, İran'ın başkenti Tahran'da eylül ayında 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ahlak polisi tarafından darp edilmesinden sonra ölmesi üzerine başlayan protestolara destek verdiği için 23 Kasım'da tutuklanmıştı.

Iran International'ın haberine göre Muradhani'nin avukatı, 15 yıllık cezanın 3 yılının temyiz mahkemesi tarafından da onandığını ifade etti.

"BU CANİ REJİME DESTEK VERMEYİ BIRAKIN"

Tutuklandıktan sonra bir video paylaşan Muradhani, dünya liderlerine Tahran ile "tüm bağları kesme" çağrısında bulunmuştu.

Muradhani, "Özgür insanlar, hükümetlerinize bu cani ve çocukları öldüren rejime destek vermeyi bırakmasını söyleyin. Bu rejim, temel aldığı hiçbir dini yükümlülüğü yerine getirmiyor. Gücü ve iktidarı elinde tutmak için hiçbir kuralı dinlemiyor. Özgür ve demokratik ülkeler, İran'daki temsilcilerini sembolik bir jest olarak geri çekmeli ve bu vahşi rejimin temsilcilerini ülkelerinden sürmeli" demişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • Mevlüt Aykılıç 1 yıl önce Şikayet Et
    İran devrimini destekliyordum.✔️ Gittim ,gezdim ,gördüm...İran deyince aklıma YALAN,DOLAN,RÜŞVET VE YOLSUZLUK gelir
    Cevapla
  • Naneyy 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahoney, amaneyyy
    Cevapla
  • O k u r 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben de İran rejimini kınıyorum. Ama rejimden daha sonra doğan bu kadınların sebepleri ile kınamıyorum. İran'da 43 yıldır iktidar olmasına rağmen İnsanları İslam'dan uzaklaştıran rejimi kınıyorum.
    Cevapla
  • Maalesef 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir tespit. Ölçüsü asr-ı saadet olmayan şii iran elbette islamı sevdiremezdi. Maalesef islamın her yerde boynu bükük, her yerde garip... 1 tane bile adam gibi müslüman bir ülke yok...
    Cevapla
  • Rebelboy1903 1 yıl önce Şikayet Et
    Senin ülkeni de ırak, mısır, filistin ve diğerleri gibi hale getirsinler de sen bi o zaman gör
    Cevapla
  • Kul 1 yıl önce Şikayet Et
    Garibe idam ayısı olan hapis batsın sizin adaletiniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı