Erdoğan'ın sözleri Yunan basınında: Atina'yı füzelerle vuracak

Yunan medyası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tayfun, rahat durmazsa Atina'yı vurur" sözlerini manşete taşıdı. Haberlerde, Erdoğan'ın sözleri tehdit olarak verilerek, "Yunanistan sakinleşmezse Atina'yı vuracak" ifadesi kullanıldı.

GİRİŞ 12.12.2022 09:30 GÜNCELLEME 12.12.2022 10:37
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'deki provokasyonlarına ve adaların silahlarla donatılmasına tepki gösterdi.

Samsun'da gençlerle buluşan Erdoğan, füze çalışmalarına işaret ederek, "Tayfun diyorsun şimdi Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. vuracak tabii, sen rahat durmazsan, Amerika'dan adalara bir şeyler almaya çalışırsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak" dedi.

Erdoğan'ın sözleri, Yunanistan medyasında geniş yankı uyandırdı. Haberlerde, Atina'nın tehdit edildiği kaydedildi.

Başkan Erdoğan'dan Yunanistan'ı titretecek sözler: Atina'yı vurur' diyor!  Vuracak tabi...Erdoğan'dan Yunanistan'a: 'Tayfun, Atina'yı vurur' diyor! Vuracak tabii

TA NEA: FÜZELER ATİNA'YI VURACAK

Ta Nea gazetesi, gelişmeyi, "Erdoğan: Füzelerimiz Atina'yı vuracak" başlığıyla aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Yunanistan'ın Türkiye'nin füzelerinden korktuğunu vurguladığı belirtildi.

ERT: ATİNA'YI FÜZE SALDIRISIYLA TEHDİT ETTİ

ERT televizyonu, "Erdoğan, Atina'yı füze saldırısıyla tehdit etti" diye yazdı.

Konuya ilişkin haberde, "Erdoğan, 'Adaları silahlandırmak için Amerika'dan (silah) almaya kalkarsanız Türkiye buna seyirci kalmaz.' diye konuştu" denildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine atıfta bulunularak, "Yunanistan Ege adalarını silahlandırmaya devam ederse Ankara boş durmayacak. Artık roketlerimizi yapmaya başladık. Doğal olarak bu üretim Yunanlıları korkutuyor. 'Tayfun' deyince Yunanlılar Atina'yı vuracağından korkuyor. Tabii ki vuracak" ifadeleri aktarıldı.

Aynı haberde, söz konusu füzenin ekim ayında Rize'den fırlatıldığına dair test atışı hatırlatıldı.

KATHİMERİNİ: YUNANLILAR SAKİNLEŞMEZSE ATINA'YI VURACAK

"Erdoğan: Yunanlılar sakinleşmezse Tayfun füzeleri Atina'yı vuracak" başlığını kullanan Kathimerini, Türkiye'nin balistik füze denemesinin Atina'yı endişelendirdiğine dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadelerini aktardı.

Ayrıca Erdoğan'ın, "Yunanistan'ın son dönemdeki tutumunu kabul edemeyiz. Bu saldırgan ve düşmanca tavır içinde pasif ve sessiz kalamayız" ifadelerine yer verildi.

ETHOS: ERDOĞAN'DAN YENİ MEYDAN OKUMA

Ethnos, verilen mesajı, "Erdoğan'dan yeni meydan okuma: Siz sakin kalmazsanız Türk füzesi Tayfun Atina'yı vuracak" şeklinde gördü.

Türkiye'nin İHA, SİHA ve AKINCI TİHA'yla savunma sanayiinde devrim yaptığına dair açıklamaya işaret edildi.

Savunma ürünlerinde geçmişte yerlilik oranının yüzde 20 düzeyinde olduğu, ancak şimdi bu oranın yüzde 80'e ulaştığı kaydedildi.

Erdoğan'ın, "Ya bir F-16'mız varsa ama cephanemiz yoksa? Ama şimdi F-16'nın mühimmatını biz yapıyoruz. SİHA'lara özel mühimmatı da yapıyoruz" dediği belirtildi.

SKAİ TV: ATİNA USULCA OTURMAZSA FÜZELERİMİZ ONU VURUR

Skai televizyonu da haberinin başlığında "Erdoğan'dan yeni tehditler ve meydan okumalar" diye yazdı; devamında "Atina usluca oturmazsa füzelerimiz onu vurur" denildi.

Haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Amerika'dan alıp adalara oradan oraya yerleştirmeye kalkarsanız Türkiye gibi bir ülke öylece bakamaz" ifadesine vurgu yapıldı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis şaka yapmaz vurur dediyse vurur ... bence yunanistan hükumetinin bunu ciddiye alıp boş hayallerden vazgeçmesi lazım....
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    şöyle libyada bir teröris gurubu olsa turkiye fuzeleri en uzak alana gonderse fransa avrupa ayağinı denk almazmi
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna gibi özgüvenleri başlarına bela olmasa bari. Fazla özgüven de zehir gibidir.
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Atina hükümeti susturulmadan veya aklını başına almadan Adalar denizinde huzur olmaz. Tabii Tayfun füzesi o sinsi zihinleri susturmaya yeter mi. Kızıl Elma, Aksungur da. Bundan böyle yunan o denizin öte yakasında zor huzur bulur.
    Cevapla
  • ASİLBEY@06ÇUBUK 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan Amerika başta olmak üzere batının kışkırtmasıyla onlardan aldığı güçle haddiini bilmeden 10 okka kilosu ile 100 okka pehlivanla güreşmeye kalkıyor.Çemkirmeye devam etmektedir. Yunanistana Ziya paşanın söylediği ''Nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir'' günümüz türkçesiyle dile getirdiği cümleyi Yunanistana anlatmak lazım. Nasihat ile kendini düzeltmeyeni uyarmalı,azarlamalı, yinede yola gelmiyorsa dayağı haketmiş demektir,dayağı atmalı. Sanırım dayak zamanı gelmek üzere. Bıçak kemiğe dayandı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Bakan Şimşek: Cari açıktaki düşüş orta vadeli programımızın çalıştığını gösteriyor