AP'de rüşvet operasyonu: Eva Kaili görevden alındı

Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) oylamada, yolsuzluk iddiası ile tutuklanan Yunan siyasetçi Eva Kaili'nin başkan yardımcılığı görevinden alınmasına karar verildi.

GİRİŞ 13.12.2022 14:41 GÜNCELLEME 13.12.2022 15:00
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) oylamada yolsuzluk iddiası ile tutuklanan Yunan siyasetçi Eva Kaili'nin başkan yardımcılığı görevinden alınmasına karar verildi.

KAİLİ'DEN AVUKATI ARACILIĞIYLA AÇIKLAMA

Brüksel'de hakim karşısına çıkmaya hazırlanan Kaili'nin avukatı Michalis Dimitrakopoulos, müvekkilinin masum olduğunu söyledi. Dimitrakopoulos, "Onun pozisyonu masum olduğu yönünde. Katar’dan hiçbir finansal hareketlilik olmadı" dedi.

Kaili’nin evinde para bulunduğuna dair ise, "Bunu ne doğrulayabilirim ne de yalanlayabilirim. Bu özel bir mesele" ifadesini kullandı.

Yunan avukat, "Kız kardeşiyle konuştum ve iddia edildiği gibi bir beşikte para bulunduğuna dair iddialar gerçek değil çünkü küçük bir çocuk için beşik yokmuş" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI

Belçika'da polis, Katar'ın AP'nin siyasi ve ekonomik kararları etkilemek amacıyla bazı Avrupalı politikacılara rüşvet verdiğine ilişkin iddialarla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Avrupa Parlamentosu'nda deprem! Başkan Yardımcısı Eva Kaili gözaltına alındı! İlk açıklamaAvrupa Parlamentosu'nda deprem! Başkan Yardımcısı Eva Kaili gözaltına alındı! İlk açıklama

Yunanistan, Eva Kaili'nin mal varlığını dondurduYunanistan, Eva Kaili'nin mal varlığını dondurdu

Soruşturma kapsamında 9 Aralık'ta sabah saatlerinde başkent Brüksel'de 16 ayrı operasyon gerçekleştirmiş, 4 şüpheli gözaltına alınmıştı. Düzenlenen baskınlarda şüphelilerin evlerinde çantalar dolusu nakit para ele geçirildiği ifade edilmişti.

Gözaltına alınanlar arasında yer alan Yunan Eva Kaili, Yunanistan sosyalist partisi PASOK üyeliğinden de çıkarılmıştı.

KATAR İDDİALARI YALANLADI, YUNANİSTAN KAİLİ'NİN MAL VARLIĞINI DONDURDU

Katar ise, suçlamaların asılsız olduğunu belirterek rüşvet iddialarını yalanlamıştı.

Yunanistan makamları da yolsuzluk suçlamaları sonrası gözaltına alınan ve tutuklanan Eva Kaili'nin ülkedeki mal varlığını dondurmuştu.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 10
  • Servantes 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan = hırsız. Yunanlılar, Avrupa'nın en büyük hırsız milleti. Bunu, ta en uçtaki İzlandalılar bile böyle söylüyor. Bu Yunan siyasetçi de Hırsızların Efendisi.
    Cevapla
  • Ekrem 1 yıl önce Şikayet Et
    Hani Avrupa lılar rüşvet almazdı. Ahlaksızlar.
    Cevapla
  • Turgay 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzelmiş
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu rüşvetçinin başkan yardımcısı olduğu ap Türkiye'ye ayar vermeye çalışıyordu raporların nasıl hazırlandığı ortada. ab çatırdıyor
    Cevapla
  • Adsız 1 yıl önce Şikayet Et
    Ah eva ah ne yaptın sen, oysa ben ciddi düşünüyordum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir