Avrupa Birliği, İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümü işaret etti

AB Komisyonu, İsrail-Filistin meselesinde uzun süredir savunduğu iki devletli çözümü bir kez daha ifade ederek, İsrail'in Arap ülkeleriyle normalleşme sürecini çözümde kullanmanın yollarını aradıklarını vurguladı.

Avrupa Birliği, İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümü işaret etti
Avrupa Birliği, İsrail-Filistin meselesinde iki devletli çözümü işaret etti
GİRİŞ 14.12.2022 00:01 GÜNCELLEME 14.12.2022 00:01
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu üyesi Helena Dalli, Fransa'nın Strazburg kentinde düzenlenen Avrupa Parlamentosu Genel Kurulundaki "İsrail-Filistin için iki devletli çözüm olasılıkları" konulu oturumda AB Komisyonu adına açıklamalarda bulundu.,

TERÖR DEVLETİ İSRAİL, FİLİSTİNLİLERE KAN KUSTU

Bu yıl 120 Filistinlinin İsrail güçlerince öldürüldüğünü belirten Dalli, "BM'nin ölüm sayılarını sistematik şekilde kaydetmeye başladığı 2005'ten bu yana 2022 yılı Batı Şeria'da Filistinliler için en çok ölümün kayıtlara geçtiği yıl oldu." ifadelerini kullandı.

SİYONİST YERLEŞİMCİLER MÜSLÜMAN ÇOCUKLARI KATLEDİYOR

Dalli, Filistinli çocuklar için de aynı şekilde en çok ölümün kaydedildiği yılın 2022 olduğunu, 34 çocuk yaştaki Filistinlinin İsrail kuvvetleri veya yerleşimciler tarafından öldürüldüğünü ifade etti.

ORANTISIZ SALDIRILAR

İsrail'deki saldırılarda da 20 İsraillinin öldüğünü belirten Dalli, bunların ardından İsrail'in Filistin'de çok sayıda saldırı düzenlediğini hatırlattı. Taraflara itidal çağrısında bulunan Dalli, "Güç kullanımı orantılı ve uluslararası hukuka uygun olmalı." diye konuştu.

İsrail askerleri Batı Şeria'da 3 Filistinliyi katlettiİsrail askerleri Batı Şeria'da 3 Filistinliyi katletti

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM EN İYİ YOLDUR"

Dalli, bu zeminde İsrail-Filistin meselesine iki devletli çözümün uzak göründüğünü dile getirerek, "Ancak başka alternatif bulunmamaktadır. İki devletli çözüm, iki tarafın halklarına barış, istikrar ve eşit haklar getirilmesi için en iyi yoldur. Bu nedenle AB, Orta Doğu Barış Sürecini canlandırmanın yollarını aramak üzere Orta Doğu'daki ortakları, ABD ve diğer aktörlerle aktif olarak çalışmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'in bazı Arap ülkeleriyle ilişkileri normalleştirmek için anlaşmalar yaptığını hatırlatan Dalli, bu durumu Orta Doğu Barış Sürecine ivme kazandıracak şekilde kullanmak üzere ihtimalleri araştırdıklarını dile getirdi.

İsrailli muhabir neye uğradığını şaşırdı! 'Özgür Filistin'İsrailli muhabir neye uğradığını şaşırdı! "Özgür Filistin"

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    Sizler cözüm bulana kadar Filistin diye bir devlet kalmayacak.Yaptiginiz sadece israile zaman kazandirmak
    Cevapla
  • Asli gibi.. 1 yıl önce Şikayet Et
    itrail diye bir devlet veya ulke yok.. Filistin devlet..
    Cevapla
  • eyt li dursun 1 yıl önce Şikayet Et
    Filistin hıristiyan ülke olsaydı AB ülkeri İsraile ambargo uygulardı ve Bi dünya silah yardımı yapardı aynı Ukrayna da olduğu gibi
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zaten avrupa birligide yahudi bozuntusu bir yapi israile en cok destegi veren kurulus hepsi yahudi bozuntusu boyle diyerek filistinin topragi kalmadi bunlar oylama taktigi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Savaşa karşı savaş olmalı kafir yahudi ancak kandan anlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
İBB'nin metro beceriksizliğinde yeni adres: Tam 5 gündür kapalı!