İsrail'in amacı kanlı koridor! Suriye ve Irak'ı bu yüzden yakıyorlar

Uzmanlar, yedi yılda Şam yönetimine 2 bini aşkın saldırı düzenleyen İsrail’in asıl hedefinin “Davut Koridoru” ile Suriye ve Irak’a inmek olduğunu belirtiyor.

İsrail'in amacı kanlı koridor! Suriye ve Irak'ı bu yüzden yakıyorlar
İsrail'in amacı kanlı koridor! Suriye ve Irak'ı bu yüzden yakıyorlar
GİRİŞ 21.12.2022 06:30 GÜNCELLEME 21.12.2022 11:23
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

Şam yöntemine 2015 yılından bu yana 2 bini aşkın kara ve hava saldırısı gerçekleştiren İsrail’in, Suriye ve Irak’a iniş planı ortaya çıktı.

İsrail istihbaratı MOSSAD ve savunma bakanlığına yakın internet siteleri İsrail’in Suriye ve Irak’a uzanan koridora ait harita yayınladı. Irak ve Suriye’nin İsrail yönetiminin Holly David Coridor (Davut Koridoru) ismini verdiği bu koridor projesi uğruna yakılıp yıkıldığını belirten uzmanlar, projenin en önemli sacayağının Kürdistan siyasi söylemi ve coğrafi taksim planının oluşturduğunu belirtti.

“KÜRDİSTAN” İLE PERDELEME
İsrail uzmanı araştırmacı Dr. Abdullah Manaz, İran, Suriye, Irak ve Türkiye’de dillendirilen Kürdistan söyleminin Siyonistlerin Arz-ı Mevud emellerinin perdesi olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Hatta buna bazen ‘Kürt koridoru’ bile dediler. Siyonistler, bu hayallerine ulaşmak için Ermeni ve Kürtleri kullanmayı temel strateji olarak benimsedi. Hatta İsrail bu kapsamda Ermeni ve Kürtleri ‘kayıp 12. Yahudi Kabile sizsiniz’ yalanı ile olayı farklı boyutlara taşıdı. İşte bu nedenle Asala ve PKK aynı hedef için çalıştı. Buna Irak, İran ve Suriye’deki Kürtçü yapıları da dâhil etmek lazım. Şu an şartların olgunlaştığını düşündükleri için harekete geçtiler. Tel Aviv’den Golan, Suveyda, Tenef, Humus, Deyr ez-Zor hattından Haseke’ye ve oradan da Irak’a inecek Yahudi şeridini hayata geçirmeyi planlıyorlar. Amerika’nın Suriye’deki askerî yapılanması tam olarak bu koridor planına göre hazırlandı ve uygulanıyor."

İsrail’in İran’dan Afganistan’a uzanan siyonist harita emelinden hiçbir biçimde vazgeçmeyeceğini savunan Dr. Manaz “Yahudilerin yegâne motivasyonu kutsal haritayı tamamlamak. Hedeflerine ulaştıkları anda ilk ezecekleri kitle Kürtler olacak. Buna Dürziler de dâhil. Tıpkı Filistin başta olmak üzere Lübnan ve diğer Arap coğrafyalarında yaptıkları gibi” ifadelerini kullandı.

İşgalci İsrail'in zulmü bitmiyor... Batı Şeria için Filistin'den BM'ye özel talepİşgalci İsrail'in zulmü bitmiyor... Batı Şeria için Filistin'den BM'ye özel talep

İsrail akıllanmıyor! MİT, MOSSAD'ı sahada tokatladı!İsrail akıllanmıyor! MİT, MOSSAD'ı sahada tokatladı!

15 TEMMUZ MİLAT OLDU
Türkiye’nin eski Suriye Askerî Ataşesi, emekli Tümgeneral Esat Arslan da 15 Temmuz darbe girişiminin sadece Türkiye için değil komşu ülkeler ve Orta Doğu için de bir milat olduğunu belirtti. PKK’nın darbe girişiminden 40 gün önce isminin değiştirildiğine dikkat çeken Arslan, şöyle konuştu:

"O gün başarsalar bugün çok farklı bir dünya denklemini konuşuyor olurduk. İsrail’in Davud Koridoru yeni bir plan değil. Davut Koridoru, Arz-ı Mevud’a uzanan yolun ismi. Güneyden Türkiye sınırına inmeyi ve daha sonra Bağdat’a genleşme hesapları yapıyorlar. Suriye’nin mevcut durumunu askerî açıdan fırsat olarak görüyorlar. Hatta şu an bu şeride yerleştirilecek Yahudilerin listesini çıkarıyorlar. Dera, Tenef, El Suhne Çölü, Deyr ez-Zor, Haseke, ve Fırat-Dicle nehir boyu onlar için hayati önem taşıyor. Bu hat ünlü İngiliz ajanı Lawrence’in de çok ciddi mesai harcadığı bir proje.

Davut Koridoru, İsrail ve ABD’nin eşgüdümü ile tatbik edilmeye çalışılıyor. Bu şeridin en az maliyetle tesisi adına Türkiye ve İran’ı savaştırma senaryosu hazırladılar. Suriye’deki durumdan hareketle planlanan savaş tuzağına iki ülkede düşmedi. İran’da yaşanan son olaylar da bu perspektifin dâhilindeki gelişmelerdir. Bununla birlikte İran’ın Şii Hilali emelinin de bölgeyi İsrail açısından daha yutulur bir lokma hâline getirdiğini hatırlatmakta yarar var. Türkiye, tarihi operasyonlarla Kuzey’den PKK’yı Akdeniz’e indirme hayalini yerle bir etti."

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 123
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyeye sevmeyenin yolu acikolsun kurt sorunu diyerek yillarca toplumu ayristiran bu ihanet surulerinin amaci belli kim demis turkiyede kurt sorunu oldugunu yav sokaktaki insanlarin anlindami yaziyor kimin kim oldugunu madem oyle birsey varda neden hala turkiyede yasiyorsunuz gidin kapi acik irakami suriyemi iranmi yunanmi gidin kapi acik siz avrupada baska ulkelerde ac olursunuz turkiyenin degerini bilin bu ulkede ihanet yapan kimvarsa tabiki cezasini cekecek sevmiyorsaniz terk edin gidin kapi acik
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Esas düşman ve en büyük terörist İsraildir.Bu lanetlenmiş millet dünyanın sadece kendilerinin olduğuna inanırlar.Allah bunlara lanet etti.
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte bu yüzden Erdoğan batılılar bu yüzden Erdoğan. sevemez ler onların pılanlarını bozduğu için ümmet olarak uyanık olmak gerekir
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Atom bombasi mutlaka yapilmali bu ulkemizin sigortasidir ne ettim ettim atom bombasi sart reis biranonce yapalim bu bombayi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu gercegi okusunlar akılları başlarına gelsin kandırılmiş zavallılar amerika israil beraber bu vatanı bolmeye calışıyorlar maşa olanlara duyurur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu