İşgalci İsrail'in zulmü bitmiyor... Batı Şeria için Filistin'den BM'ye özel talep

Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Birleşmiş Milletlerden (BM) işgal altındaki Batı Şeria'da, Yahudi yerleşimcilerin hedef aldığı bölgelerde gözlemci devriye ekipleri görevlendirmesini talep etti.

İşgalci İsrail'in zulmü bitmiyor... Batı Şeria için Filistin'den BM'ye özel talep
İşgalci İsrail'in zulmü bitmiyor... Batı Şeria için Filistin'den BM'ye özel talep
GİRİŞ 19.12.2022 16:35 GÜNCELLEME 19.12.2022 16:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Iştiyye, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Filistin kabinesinin haftalık olağan toplantısında yaptığı açıklamada, Nablus'ta bir Yahudi yerleşimcinin aracıyla 2 Filistinli kardeşi ezerek öldürdüğü olayı hatırlatarak, buna tepki gösterdi.

İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin Batı Şeria'da gerginliği tırmandırdığını söyleyen Iştiyye, Filistin'deki BM personelinden Batı Şeria'da yollarda ve Yahudi yerleşimcilerin hedef aldığı bölgelerde gözlemci devriyeler görevlendirmesini istedi.

BM'nin Filistin'de 400'ün üzerinde aracı, binden fazlada çalışanı bulunduğunu kaydeden Iştiyye, "BM, İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin eylemlerini belgelemek için personelini eğitebilir."dedi.

Kudüs Valiliğinden 18 Aralık'ta yapılan açıklamada, Batı Şeria'nın Nablus kentinin güneyindeki Zatera kontrol noktasında bir Yahudi yerleşimcinin aracıyla çarptığı Muhammed Mutir ve Mühenned Mutir kardeşlerin yaşamını yitirdiği kaydedilmişti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 4
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Gaz için Mescidi aksaya sırtımızı döndük.Allahtan yardım diliyoruz..Rahmet bekliyoruz.Hangi yüzle
    Cevapla
  • vatan 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahı unutanlar bilsin ki Allahta onları unutmuştur. Dostlaryla haşrolunacaklardır.
    Cevapla
  • Asker 1 yıl önce Şikayet Et
    Filistin yalnız başınadır. Para için herkes sırtını dönmüştür. Yahudi ile ticaret anlaşması imzalayıp sonra Filistin davamızdır diyen iki yüzlüleri Allah kahretsin.
    Cevapla
  • Hamit Turcan 1 yıl önce Şikayet Et
    inenelillahi ve ineileyhi raciun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor