Doğu Akdeniz'de dengeler değişecek! İngiltere Türkiye aracılığıyla geri dönüyor

Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ın adaları silahlandırmasının ardından artan gerilim sonrası İngiltere'nin de oyuna dahil olmak istemesi sonrası Atina'da endişeler arttı.

GİRİŞ 14.12.2022 06:15 GÜNCELLEME 14.12.2022 09:12
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Türkiye'den yapılan açıklamaları 'meydan okuma', 'gözdağı' veya 'tehdit' gibi başlıklarla haberleştiren Yunan medyası, bugün ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaları öne çıkardı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price'ın "Yunanistan'a karşı yeni 'kışkırtıcı' açıklamalardan üzüntü duyuyoruz" dediğini aktaran basın, Washington'ın Ankara'ya sert bir mesaj verdiğini savundu.

KINAMA GELMEMESİ SONRASI KAYGI DUYUYOR

Ancak CNN Yunanistan, 'Erdoğan'dan savaş tehdidi: ABD'nin de aralarında bulunduğu müttefikler sessiz' başlıklı bir habere yer verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tayfun diyorsun, Yunan ürküyor, 'Atina’yı vurur' diyor. E vuracak tabi, sen rahat durmazsan, sen Amerika’dan adalara bir şeyler almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım" dediğini aktaran CNN Yunanistan, aradan 48 saat geçmesine rağmen Atina'nın müttefiklerinden sert bir kınama mesajı gelmemesinden duyduğu kaygıyı gizlemediğini yazdı.

Yunan siyaset bilimci: Türkiye ile bir anlaşma bizi güvence altına alırYunan siyaset bilimci: Türkiye ile bir anlaşma bizi güvence altına alır

Yunanistan'dan Erdoğan'ın 'Tayfun füzesi Atina'yı vurur' sözlerine cevapYunanistan'dan Erdoğan'ın "Tayfun füzesi Atina'yı vurur" sözlerine cevap

DOĞU AKDENİZ DE YENİ SAF DÜZENİ: İNGİLTERE-TÜRKİYE

Kathimerini gazetesi ise, 'İngiltere Türkiye aracılığıyla Akdeniz'e geri dönüyor' başlığını taşıyan bir haber yayımladı. Londra'nın Fransa ve Avrupa Birliği (AB) ile rekabet etmeyi planladığını kaydeden gazete, ayrıca planlar arasında Ankara ile savunma işbirliğini geliştirmenin de bulunduğunu dile getirdi.

Vasilis Nedos imzalı haberde, İngiltere'nin Doğu Akdeniz'de oynamaya can attığı rolün Atina ve Güney Kıbrıs'ta endişeye yol açtığı belirtildi. Habere göre, Londra Doğu Akdeniz'deki varlığının bölgedeki en aktif güç olan Fransa ve Avrupa Birliği ile rekabete girmekten geçtiğinin farkına varmış gibi görünüyor.

İngiltere'nin jeopolitik varlığını yeniden inşa etmeyi denerken Avrupa'nın kritik bölgeleri ve Doğu Akdeniz öne çıkıyor. Kathimerini, Londra yönetiminin Türkiye ile yakın ilişkiler ve koordinasyon arzuladığının göründüğü yorumunu yaptı.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 85
  • Devo 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiliz Abd oyunu bu.Türkiye eğer biriyle inecekse akdenize küreselci olmayan Rusyayla inmeli en tehlikeli ingilizle değil.
    Cevapla
  • Erima 1 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden turkiyeye hic birseyden pay vermiyrolardi ve turkiyenin de alacak gucu yoktu. tum dunya rusyada dahil osmanli ve turk izlerini silmesi lazimdi. hatta turk topraklarini bole boel irana afghana herkese verip dagittilar. sonra tehdid ortadan kalkinca, birbirlerini yemeye basladilar. ozelliklede en buyugu rusyayi. simdi rusya anladiki yalniz basima bunlara karsi duracagima. turkiyeyi guclendir. dirilt. bize saldiracagina turkiye ile ugrassinlar. o yzuden turkiye guclenecek baka cikarlari yok. o dengeyi biz kuracaz en sonunda
    Cevapla
  • Erima 1 yıl önce Şikayet Et
    ingiltere avrupa birliginden cikti, yunanistan ise avrupa birliginin icinde. unutulan, ingiltere kendi common wealth ulkeleri ile zaten buyuk bir birligin lideri. yunanistan avrupa birligi fransadan taraf olduguna gore. ingilterede avrupa birliginin bir ucunde turkiye ise ab nin diger ucunde. stratejik olarak mecburen turkiye ile ittifakkurmak zorunda. yeni donemle degisik konularda degisik ittifaklar soz konusu. east medde ingiltere bizden yana. middle eastte ise bize karsi kucuk emirlikler ingilizlerin bebesi cunku. ama her konuda turkiye kapmasi gerekeni kapacak.
    Cevapla
  • Başkan 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünyanın kuruldu kurulalı baş belası iki millet,yahudiler ve İngilizler.Bu iki millet hep sömürmüşler,sömürdükçe semirmişler.Türkiye’nin bu iki milletten uzak durması ülke menfaatinedir.
    Cevapla
  • Can 1 yıl önce Şikayet Et
    İngiltereden kime faydi gelmiş?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...