Yunanistan'dan Erdoğan'ın "Tayfun füzesi Atina'yı vurur" sözlerine cevap

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına cevap vererek, "NATO üyesi müttefik ülke tarafından Yunanistan'a saldırı tehdidinde bulunulması kabul edilemez. Kuzey Kore tavrının NATO'da yeri yok" dedi.

GİRİŞ 12.12.2022 14:52 GÜNCELLEME 13.12.2022 09:13
Bu Habere 97 Yorum Yapılmış

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "'Tayfun' diyorsun, Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak" açıklamasına cevap verdi.

Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları Toplantısı için Brüksel'de bulunan Dendias, "NATO üyesi bir müttefik ülke tarafından Yunanistan'a füze saldırısı tehdidinde bulunulması kabul edilemez ve evrensel olarak kınanacak bir şey" dedi.

Dendias, "Kuzey Kore tavrına Kuzey Atlantik İttifakı'nda yer yok ve olmamalı" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Dün, Samsun'da Ömer Halisdemir Spor Salonu'nda düzenlenen Gençlik Buluşmaları programına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atina yönetiminin yanı sıra ABD'yi de hedef almıştı.

Başkan Erdoğan'dan Yunanistan'ı titretecek sözler: Atina'yı vurur' diyor!  Vuracak tabi...Erdoğan'dan Yunanistan'a: Atina'yı vurur' diyor! Vuracak tabii

Erdoğan'ın sözleri Yunan basınında: Atina'yı füzelerle vuracakErdoğan'ın sözleri Yunan basınında: Atina'yı füzelerle vuracak

Erdoğan, "4-5 bin tır Suriye'nin kuzeyine Amerika silah mühimmat gönderiyor. Bunu defaatle kendilerine söylememe rağmen hiç umurlarında değil. Dedim kusura bakmayın, biz NATO'da sizinle beraberiz, beraber olmamıza rağmen siz, bize bu yanlışı yapıyorsunuz ve terör örgütünün yanında yer alıyorsunuz. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çare yok" yorumunu yapmıştı.

Türkiye'nin artık kendi füzelerini yapmaya başladığını kaydeden Erdoğan, "Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. 'Tayfun' diyorsun, Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, sen Amerika'dan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım. Bu gençler boşuna yetişmiyor değil mi? Bu işi başaracağız, petrolü, silah ve mühimmatıyla da her şeyiyle" demişti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 97
  • Kirṣehirli 1 yıl önce Şikayet Et
    Eninde sonunda vuracagiz bunun sonu yok kacmasansin yok yunannnn
    Cevapla
  • 1071 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan fazla şımarma reis bir şeyi yapacam diyorsa yapar en kısa örneği Ayasofya Suriye kuzey Irak Libya daha sayayımmı ayağını denk al emlakcıyım Atina’yı bize parselayon yaptırmayın
    Cevapla
  • Vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu emeklileri bir gün vururuz ama biraz sabır nükleride yapalım birz daha havlasınlar...
    Cevapla
  • Kemal aşık 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen kapi kapi dolaşip Türk düşmanliği yaparsan hertürlü entirikayi, pisliği, şeytanliği Türkiyeye karşi yaparsan yerivarmi yokmu ozaman görürsün !!!!!
    Cevapla
  • Jack 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan.ba$ düsmanimizdir.yunana.ölümmm
    Cevapla
  • SELANİKLİTORUNU 1 yıl önce Şikayet Et
    Burnumuzun dibinde hukuki sözleşmeler gereğince askersiz olması gerekirken askeri donanımlarla barut fıçısı haline gelen Ege Adalarında artık askeri tatbikat düzenlenirken elimiz kolumuz bağlı seyretmemizi kimseler beklemesin o yanılgıya kapılmasınlar durum rezalet boyutunu geçti ülkemizim milletimizin güvenliğini tehditedecek safhaya eriştiği an pozisyon devletimiz aslanlar aslanı gözbebeğimiz ordumuz gerekli adımları atacaktır silahlanmamız sürekli askeri ekipman üretmemiz endoğal hakkımızdır bu kepaze tablo karşısında çok ileri gittiler budefa kabak tadı vermeye başladı durum elbetteki hassas güvenlik çizgilerimiz var o aşıldımı devamı belli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi