Rusya'dan Japonya'ya gözdağı: Bombardıman uçakları havalandı

Rusya, iki Tu-95MC tipi stratejik bombardıman uçağının Japonya Denizi'nin tarafsız suları üzerinde uçuş yaptığını duyurdu. Bu hamlenin, Tokyo'nun İngiltere ve İtalya'yla ortak savaş uçağı geliştirme kararı ardından yapılması dikkat çekti.

Rusya'dan Japonya'ya gözdağı: Bombardıman uçakları havalandı
Rusya'dan Japonya'ya gözdağı: Bombardıman uçakları havalandı
GİRİŞ 14.12.2022 13:29 GÜNCELLEME 14.12.2022 17:14
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 2 "Tu-95MC" tipi stratejik bombardıman uçağının Japonya Denizi'nin tarafsız suları üzerinde yaptığı uçuşun 7 saatten fazla sürdüğü belirtildi.

SÜREKLİ UÇIŞ YAPILDI

Bu uçaklara, havada Rus "Su-30CM" ve "Su-35C" tipi savaş uçaklarının eşlik ettiği kaydedilen açıklamada, Rus uçaklarının, Arktika, Kuzey Atlantik, Pasifik Okyanusu'nun (Büyük Okyanus) yanı sıra Karadeniz ve Baltık Denizi'nin tarafsız suları üzerinde sürekli uçuş yaptığı aktarıldı.

Açıklamada, tüm uçuşların hava sahasının kullanımına ilişkin uluslararası kurallar doğrultusunda yapıldığı ifade edildi.

ORTAK UÇAK PROJESİ

Geçtiğimiz günlerde Japonya'nın İngiltere ve İtalya ile yapay zeka kullanan yeni nesil bir savaş uçağını 2035'e kadar ortaklaşa geliştireceği açıklanmıştı.

KURİL ADALARI SORUNU

Kuril Adaları olarak bilinen adalar zinciri, Kuzey Pasifik Okyanusu'nu Ohotsk Denizi'nden ayırıyor. Adaların bir tarafında Japonya'nın Hokkaido Adası, diğer tarafında da Rusya'nın Kamçatka Yarımadası yer alıyor.

Rusya, Japonya'nın "Kuzey Toprakları" olarak adlandırdığı Kuril Adaları'nın parçası olan 4 adayı 2. Dünya Savaşı'nın son günlerinde topraklarına katmıştı. Japonya, adaların geri verilmesini 2. Dünya Savaşı'nın bitiminde imzalanamayan barış anlaşmasının imzalanması için şart koşmuştu. 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları başlatmasının ardından Japonya, Batı dünyasına katılarak Rusya'ya karşı bir dizi yaptırım uygularken, gelişmelerin ardından iki ülke arasında süren müzakerelerin geleceği merak konusu olmuştu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Dişini gösteren köpek ısırmaz derler ya. Rusya ukraynada fos çıktı. Japonlarla uğraşamaz. Tek güvenceleri nükleer silahları. Rusyada slav ruslar azalıyor. öyle gösteriyor ki,orta vadede knezlik sınırlarına çekilir rusya.
    Cevapla
  • hıghlander 1 yıl önce Şikayet Et
    güzelce oturup anlaşsınlar....alan oldukça geniş,bir kaç adacık için değmez.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!