Kongo'da sel ve toprak kayması felaketi: Ölü sayısı 140'a yükseldi

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin başkenti Kinşasa'da şiddetli yağışların ardından meydana gelen sel ve toprak kaymasında hayatını kaybedenlerin sayısı 140'a çıkarken, 280 evin yıkıldığı açıklandı.

Kongo'da sel ve toprak kayması felaketi: Ölü sayısı 140'a yükseldi
Kongo'da sel ve toprak kayması felaketi: Ölü sayısı 140'a yükseldi
GİRİŞ 15.12.2022 18:21 GÜNCELLEME 15.12.2022 18:42

Orta Afrika ülkesi Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin başkenti Kinşasa'da etkili olan aşırı yağışın yol açtığı Sel ve toprak kaymasında bilanço ağırlaşıyor.

Hükümetten yapılan açıklamaya göre sel ve toprak kaymalarında hayatını kaybedenlerin sayısı 140'a yükseldi. Ayrıca 12 kişinin kayıp durumda olduğu aktarıldı.

Sağlık Bakanı Lisa Nembalemba, "Hayatta kalanları bulma umudumuz yok" diye konuştu. Yerel yetkililer, yaklaşık 40 bin evde hasar meydana geldiğini ve 280 evin yıkıldığını aktardı.

3 GÜNLÜK YAS İLAN EDİLMİŞTİ

Kinşasa'yı ülkenin liman şehri Matadi'ye bağlayan N1 otoyolu da dahil olmak üzere kentteki neredeyse tüm yollar ve mahalleler sular altında kalmıştı. Yaklaşık 15 milyonluk nüfuslu Kinşasa'nın selden etkilenen 24 semtinde yaklaşık 12 milyon kişinin yaşadığı belirtilmişti. Hükümet, can kayıpları nedeniyle dün 3 günlük yas ilan edildiğini duyurmuştu.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı