Polonya Başbakanı Rusya'ya yönelik yaptırımlardan memnun

Brüksel'de gazetecilere konuşan Morawiecki, birkaç gün öncesine kadar yaptırım paketi konusunda belirsizliğin hakim olduğunu söyledi.

Polonya Başbakanı Rusya'ya yönelik yaptırımlardan memnun
Polonya Başbakanı Rusya'ya yönelik yaptırımlardan memnun
GİRİŞ 16.12.2022 03:34 GÜNCELLEME 16.12.2022 04:30

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin Rusya'ya karşı 9'uncu yaptırım paketinde anlaşmasının "birliğin" bir göstergesi olduğunu belirterek, "Kabul edilen dokuzuncu bireysel ve ekonomik yaptırım paketi, Rusya'nın gücünü zayıflatmaya yönelik bir başka önemli adım." dedi.

Morawiecki, yaptırımlarda mutabakata varılan noktaya ulaştıklarını belirterek, "Bunlar bizim güvenilir olduğumuzu bir kez daha gösteren yaptırımlar. Üye ülkeler arasında birliği koruduk. Rusya, AB içinde bölünmeye oynuyor ve biz buna izin vermedik." diye konuştu.

"YAPTIRIM PAKETİNDE ANLAŞMAMIZ BİRLİĞİN BİR GÖSTERGESİ"

Polonya ve Litvanya'nın Rusya'ya yönelik yaptırımların 12 aylık döngüde ele alınması için öneride bulunduklarını vurgulayan Morawiecki, şunları kaydetti:

"Bu yaptırım paketinde anlaşmamız birliğin bir göstergesi. Kabul edilen dokuzuncu bireysel ve ekonomik yaptırım paketi, Rusya'nın gücünü zayıflatmaya yönelik bir başka önemli adım. Ayrıca Rusya'da şimdiye kadar olmayan madencilik sektörüne yatırım yasağı getirdik. Bu çok önemli bir baskı şekli. Birlik, beraberlik ve barışın Ukrayna ve Avrupa için muzaffer olması gerektiği inancını korumayı başardık."

Yeni yaptırım paketinin içeriğine ilişkin bilgiler ise henüz paylaşılmadı.

AB Komisyonunun geçen hafta hazırladığı 9'uncu yaptırım paketi teklifinde yaklaşık 200 kişi ve kurum ile 3 Rus bankasının yaptırım listesine eklenmesi, çift kullanımlı ürünlere ihracat yasağı getirilmesi ve madencilik yatırımlarının yasaklanması yer alıyordu. Üye ülkeler bu paketin detaylarını müzakere ediyordu.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Gazetecilik kariyerine Yasemin.com’da adım attı. Ardından Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Haber7.com’da mesleki hayatını sürdürmeye devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Ali Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakışları ile yılana benziyor.çok sinsi ve tehlikeli hissi uyandırıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul’da müstehcenlik soruşturması: 184 hesap ve linke erişim engeli
Ahbap Derneği'ne 5. dalga operasyonu! 53 kişi için harekete geçildi