Rusya füzeleri ateşledi! İki Avrupa ülkesi karanlığa gömüldü

Son olarak başkent Kiev dahil olmak üzere 3 Ukrayna şehrine füze saldırısı başlatan Rus güçlerinin neden olduğu tahribat sonucu, ülkenin bazı bölgelerinde elektrikler kesildi.

GİRİŞ 17.12.2022 07:25 GÜNCELLEME 17.12.2022 11:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş 1. yılına yaklaşırken, Rus güçlerinin saldırıları sürüyor. Rus ordusunun gün içinde Ukrayna'nın başkenti Kiev ve bazı kentlere saldırı düzenlemesi sonucu enerji altyapısı büyük zarar gördü. Saldırılar nedeniyle Ukrayna ve Moldova'nın bazı bölgeleri karanlığa gömüldü.

UKRAYNA
Ukrayna Hava Kuvvetleri Sözcüsü Yuriy Ignat, Rus güçlerince, sabah saatlerinde, Ukrayna'nın çeşitli bölgelerine 60'tan fazla füze ile saldırılar düzenlendiğini duyurdu.

Kiev Şehri Askeri Yönetim Temsilcisi Mihail Şamanov ise Rus ordusunca başkent Kiev ve çevresine fırlatılan 40 füzeden 37'sinin havada imha edildiğini bildirdi.

Ukrayna basınında yer alan haberlere göre Kiev dışında, Harkiv, Herson, Kriviy Rih şehirleri ve çevresindeki yerleşim yerlerine düzenlenen saldırılar sonucu, siviller yaşamını yitirdi ve yaralandı.

Saldırılar sonucu başkent Kiev dahil ülke genelinde çeşitli bölgelerde içme suyu ve elektrik kesintileri meydana geldi.

MOLDOVA
Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik düzenlediği füze saldırıları sonucunda, enerji altyapısında meydana gelen hasar nedeniyle Moldova'nın Laloveni kentinde de elektrik kesintileri yaşandı.

Öte yandan kasım ayının son günlerinde, Rus güçlerinin saldırıları sonucunda Moldova'nın birçok bölgesi karanlığa gömülmüştü. (AA)

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • M. Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bi de İsviçre ile Finlandiya ya da bi merhaba desen Putin..pkk nın itleri oralarda yine gösteri yapmaya başladılar..
    Cevapla
  • nemarek 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir serseri liderden ülkenin çektiğine bak...ABD nin güdümüne giripte başı beladan kurtulan var mı ?
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    Nasiiiiii 40 füzeden 37 havada imha mı. O zaman bu patlamalar ve karanlıklardamii yalan. ABD nin ve ingilizin ipiyle inersen kuyuya, içersin böyle katranlı şu işte. Yazık
    Cevapla
  • çökertmekebabı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ab ve Abd silah gönderip savaşı uzatacaklarına onun yerine insani yardım yapılsa daha yerinde olurdu iki ülkenin halkı Rusya ya nefret duyduğu kadar sizlerede nefret duyuyorlardır çünkü sizin kıskırtmanızla ve zelenskyi kullanılararak savaşı başlattınız ve bu insanlar yıkımı ve zulmü yaşıyor.Sizler onlara silah satarak kazanç elde edip sömürerek krallar gibi yaşıyorsunuz.Ey ukranyalılar uyanın artık dost bildikleriniz sizi sömürüyorlar haberiniz yok!!!!
    Cevapla
  • mert 1 yıl önce Şikayet Et
    beter olsun lar beter
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Konyaspor - Fenerbahçe! CANLI
26 ülke birleşti: İsrail'e kötü haber!