Berlin Belediye Başkanı'ndan olay sözler! 1 saatle faciadan dönüldü

Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey bugün patlayan dev akvaryumun 1 saat geç patlaması halinde ölüm vakaları olabileceğini belirterek olayı tsunamiye benzetti.

Berlin Belediye Başkanı'ndan olay sözler! 1 saatle faciadan dönüldü
Berlin Belediye Başkanı'ndan olay sözler! 1 saatle faciadan dönüldü
GİRİŞ 16.12.2022 18:26 GÜNCELLEME 16.12.2022 18:27

Berlin’deki bir otelin zemin katında bulunan Aqua Dom adlı 16 metre uzunluğundaki dev akvaryum, bugün yerel saatle 05.45’te patladı. Ortaya çıkan basınçla akvaryumun içindeki yaklaşık 1 milyon litre su ve 1.500 kadar balık otelin içindeki bazı eşyalarla birlikte caddeye yayıldı.

2 YARALI

Berlin polisi, iki kişinin hafif yaralandığı olayda kasıt olduğuna dair bir bulgu olmadığını ifade etti.

1 SAATLE FACİADAN DÖNÜLDÜ

Berlin Belediye Başkanı Franziska Giffey basına yaptığı açıklamada, dev akvaryumun 1 saat geç patlaması halinde ölüm vakaları olabileceğini belirterek olayı tsunamiye benzetti.

BALIKLARIN ÇOĞU KURTARILAMADI

Olay yerinde polis, itfaiye görevlileri ve acil durum ekipleri birlikte çalışırken mühendislerin otelin sağlamlığını kontrol ettiği açıklandı. Akvaryumun içindeki tropik balıklarının çoğunun kurtarılamadığı ifade edildi.

PETA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Sözde hayvanları koruma kuruluşu PETA, sorumlulara dava açacaklarını açıkladı. Örgüt sözcüsü, "Bin 500 civarında balığın hayatına ihmalkar davranıldığı için sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi. Sözcü, akvaryumun ortadan kalkmasıyla ilgili "İnsan yapımı büyük bir trajedi". Yeniden inşa edilmemelidir." ifadelerini kullandı.

Berlin'deki devasa akvaryum patladıBerlin'deki devasa akvaryum patladı

KAYNAK: HABER7, DHA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!