ABD Türkiye için yeşil ışık yaktı! Yunanistan çılgına döndü

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in 'Türkiye'ye F-16 satmayın' çıkışıyla başlayan gerilim sonrası ABD Temsilciler Meclisi'nde Türkiye'ye F-16 satışının kısıtlayıcı koşullara bağlayan maddelerin çıkarılması Yunanistan'ı panikletti.

GİRİŞ 17.12.2022 06:38 GÜNCELLEME 17.12.2022 09:12
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Türkiye, Yunanistan ve ABD üçgeninde F-16 krizi yeni boyutlara taşındı. ABD'nin F-16'ları Türkiye'ye satış için kısıtlayıcı maddeleri kaldırmasının ardından, ABD'nin kanatları altına saklanan Yunanistan ise bu durumu engellemeye yönelik adımlar atmaya çalıştı.

YUNANİSTAN ENGEL OLMAK İÇİN ISRARCI

ERT muhabiri Lena Argyris'in bildirdiğine göre, Washington ile Ankara arasındaki F16'lar için teknik görüşmeler tamamlandı ancak Yunan lobisi F-16 satışına engel olmak konusunda ısrarcı.

Türk düşmanı olarak bilinen Bob Menendez yine skandal sözlerle satışı engellemeye çalıacağını vurguladı. Yunan basını bunu "Uluslararası satışlar konusunda son söz Kongre'ye aittir ve Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Senatör Menendez , böyle bir gelişmeyi engelleme niyetini defalarca ifade etmiştir." sözleri ile gündemine taşıdı.

ERT tarafından bildirilen habere göre, ABD Dışişleri Bakanlığı, "politikamıza dayanarak, önerilen savunma transferleri hakkında Kongre'ye resmi olarak iletilinceye kadar kamuoyuna yorum yapmıyor veya onaylamıyoruz" ifadeleri kullanıldı ve görüşmelerin tamamlandığı bilgisi teyit edilemedi.

ABD'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

ABD'den konuya ilişkin yapılan açıklamada "ABD, NATO müttefiki Türkiye ile işbirliğine değer veriyor. Amerika Birleşik Devletleri ve Türkiye'nin uzun süredir devam eden ve derin ikili savunma bağları var ve Türkiye'nin NATO'da birlikte çalışabilirliğini sürdürmesi bir öncelik olmaya devam ediyor." ifadeleri yer aldı.Bob Menendez

 

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 72
  • Hüsnü Seslendiren 1 yıl önce Şikayet Et
    Çılğına dönen felan yok adamlar adaların hepsini ele geçirmiş neyin çılgını ancak biz çılgına döndük sus daha fazla rezil olma be adam
    Cevapla
  • Oguz 1 yıl önce Şikayet Et
    F16ları insansız hale dönüştürsek süper olmaz mı?
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yunanmis arkadas . 400 sene bor valiyle yonetilen yunan ne kadar buyutuldu . Kamalin yildizida yunan yuzunden parlatiliyor . Oysaki birebir savas olsa bes saatte bir taraftan girer diger taraftan cikar turkler
    Cevapla
  • Kasım MOLLA 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan dangalak Yunan,biz onlardan uçak alacak filan değiliz Alacakmış gibi görünüp,içerdeki projelerin bitmesi için zaman kazanmak peşindeyiz.Baksana kim F35 aldıysa nerdeyse hepsi düştü,hem yazılım hemde şifreleme hatası var.Zstrn çoğu ülke almaktan vazgeçti.
    Cevapla
  • Yorumcu 1 yıl önce Şikayet Et
    F16 yeni dronlarımız olacak yeni oyun başlasın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde’nin konuşmasının tamamını yayınlıyoruz... Bütün dünyaya duyurdu:Hazırlanıyoruz!
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...