Libya'dan Mısır'ın "deniz sınırı" kararına ret

Libya, Mısır'ın iki ülke deniz sınırlarının belirlenmesine yönelik aldığı kararı "tek taraflı" olarak niteleyerek tümüyle reddettiğini bildirdi.

Libya'dan Mısır'ın "deniz sınırı" kararına ret
Libya'dan Mısır'ın "deniz sınırı" kararına ret
GİRİŞ 17.12.2022 11:12 GÜNCELLEME 17.12.2022 11:18
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Libya Dışişleri Bakanlığı sosyal medya hesabından, Mısır'ın 11 Aralık'ta batı deniz sınırlarını belirlediğini duyurduğu Cumhurbaşkanlığı kararına ilişkin açıklama yapıldı.

Mısır'ın söz konusu kararının Libya'nın kara suları ve kıta sahanlığını ihlal ettiği belirtilen açıklamada, "Mısır'ın belirlediği sınırlar tek taraflı olarak ilan edildiği için uluslararası hukuka göre adaletsiz" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Birleşmiş Milletler (BM) sözleşmesi ve uluslararası hukuk ilkelerine göre, "iki komşu ülke arasındaki deniz sınırlarının, her iki tarafın çıkarlarını garanti eden ve eşitlik ilkesine saygı duyulan müzakerelerle varılan bir anlaşma ile belirlenmesi gerektiği" vurgulandı.

Libya'nın uluslararası hukuk çerçevesinde Mısır'ın söz konusu kararını 'tümüyle reddettiği' kaydedilen açıklamada, Mısır hükümetine deniz sınırlarının belirlenmesi konusunda Libya Ulusal Birlik Hükümeti ile müzakere başlatması çağrısı yapıldı.

Mısır medyasında 13 Aralık'ta yer alan haberlerde, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin ülkenin batı deniz sınırlarının belirlendiğine ilişkin kararı yayımlanmıştı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 7
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Libya adalet divanına giderse mahkeme senin yetkin yok diyecek Libya hükümetine böylece Türkiye ile yapılan anlaşmalar geçersiz kalacak akıllı davranmak gerek
    Cevapla
  • S.aksoy 1 yıl önce Şikayet Et
    Hiç önemli değil biz libyadayiz mısırda biliyor Libya hükumeti nin toprak bütünlüğünün korunması bizden sorulur dolayısıyla deniz yetki alanları kararı ben yaptım olmaz Libya ve bizim çıkarlarımız uygun kararlar alınacaktır yani bizim dediğimiz olacak inşallah
    Cevapla
  • Ebubekir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sisi gene kendi bildiğini okuyo
    Cevapla
  • Misafir köylü 1 yıl önce Şikayet Et
    Kendi Vatanına değil Abd nin köpekliğini yapıyor
    Cevapla
  • Mç. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu sisi köpeği nin gebermesini görmek isterdim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber