Rusya açıkladı: Hipersonik füze alayı savaş görevine geçti

Rusya Savunma Bakanlığı, kıtalararası hipersonik "Avangard" füze sistemine sahip bir alayın, Orenburg bölgesinde muharebe görevine geçtiğini bildirdi.

Rusya açıkladı: Hipersonik füze alayı savaş görevine geçti
Rusya açıkladı: Hipersonik füze alayı savaş görevine geçti
GİRİŞ 17.12.2022 16:24 GÜNCELLEME 17.12.2022 16:28
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugünün Rusya'da Stratejik Füze Kuvvetleri Günü olduğu hatırlatıldı.

Tver bölgesinde kıtalararası balistik "Yars" füzesi ile donatılmış bir alayın dün muharebe görevi üstlendiği belirtilen açıklamada, "Bugün, Yasnenskiy füze alanında Avangard füze sistemi ile donatılmış başka bir alayın göreve geçmesi profesyonel günümüz için gerçek bir hediye oldu" ifadesi kullanıldı. Açıklamada, hipersonik üniteye sahip füze sisteminin, Stratejik Füze Kuvvetleri'nin savaş yeteneklerini artıracağı vurgulandı.

PUTİN'İN "YENİLMEZ" DEDİĞİ FÜZE

Avangard kıtalararası füzesinin, düşman ülke savunma sistemlerine yakalanmadığı ve ayrıca hava savunma sistemlerini kolaylıkla bertaraf edeceği iddia ediliyor.

Hipersonik başlığa sahip füzenin ses hızının 20 katına çıkabileceği, üstün manevra kabiliyetinin yanı sıra 9 kilometre yükseklikte uçabileceği belirtiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2018'de Avangard'ı bazı yeni stratejik silahlar gibi "yenilmez" olarak nitelendirmişti.

Rusya'nın bazı balistik füzeleri

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    BM nerde üzüntü duyun ABD hiç sessiz tabiki rusya bunlara kullanmaz.
    Cevapla
  • Xxx 1 yıl önce Şikayet Et
    Atın bir birinizi patlatında bizde rahat edelim artık dünyada
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde yıllarca sakız orucu bozar mı bozmaz mı onu tartisalim
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti