Müslüman ülke Pakistan'dan Hindistan'a 'savaş' uyarısı: Atom bombamız var!

Son dakika haberi... Pakistan Yoksullukla Mücadele ve Sosyal Güvenlik Bakanı Shazia Marri, Hindistan’ın Pakistan’ın atom bombasına sahip olduğunu unutmaması gerektiğini belirterek, gerekirse kullanmaktan çekinmeyeceklerini söyledi.

GİRİŞ 19.12.2022 06:58 GÜNCELLEME 19.12.2022 09:54
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Ulusal basındaki haberlere göre, Marri, Lahor’da düzenlediği basın toplantısında, Hindistan'a tehditte bulunarak, Yeni Delhi’nin savaşı tercih etmesi halinde cevabını alacağını dile getirdi.

Marri, Pakistan’ın nükleer silahı sessiz kalmak için elde etmediğini belirterek, nasıl cevap vereceklerini bildiklerini ifade etti.

'ATOM BOMBASINI KULLANMAKTAN ÇEKİNMEYİZ'

Hindistan’ın Pakistan’ın atom bombasına sahip olduğunu unutmaması gerektiğini vurgulayan Marri, gerekirse kullanmaktan çekinmeyeceklerini kaydetti.

Marri’nin açıklamaları, Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari’nin Hindistan Başbakanı Narendra Modi'ye "Gucerat kasabı" benzetmesinin ardından gelen tepkiler sonrası gerçekleşti.

ZERDARİ'DEN MODİ'YE 'KASAP' BENZETMESİ

Zerdari, 16 Aralık’ta ABD'nin New York şehrinde yaptığı açıklamada, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'yi "Gucerat kasabı" olarak nitelendirmişti.

Zerdari'nin açıklamalarına Hindistan’dan tepki gelmiş, bazı şehirlerde protestolar düzenlenmişti.

Gucerat Başbakanlığı döneminde Narendra Modi, 2002'de çoğu Müslüman 2 binden fazla kişinin ölümüne yol açan ayaklanmalara engel olmamakla suçlanmıştı.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • Atatürk torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    Atom bombası olan ülkelerin yarısı aha böyle tehdit ediyor delinin birisi düğmeye basacak bir gün
    Cevapla
  • Muhalefet Hayri 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'yi yöneten iktidar çok pasif işte gerçek dik duruş budur Pakistan gibi konuşacaksın Türkiye düşmanlarına lafı eğmeden bükmeden Suriye'ye kara hareketı ne oldu bay Kemal.!!!!
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede nükleer silah yapmali almali tedatik etmeli ne pahasina olursa olsun
    Cevapla
  • izzet 1 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer veya termonükleer bir savaşın galibi olmaz .bilende bilmeyende konuşuyor .bombaların gücü ikinci dünya savaşında japonya'da Nagazaki'ye atılan bombalarla kıyaslanmayacak kadar çok arttı .bir nükleer savaş radyoaktif serpintilerle bütün dünyayı etkiler .bir megatonluk bir bomba bir milyon ton tnt gücündedir bunun ne kadar korkun olduğunu bilenler böyle bir intiharı düşünemezler .
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Hasan sen bu yorumu yazmadan önce biraz beynini kullan Alo ordamısın pakistanın nükleer füzesi asalak israil sever
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1 Mayıs gösterileri adı altında yasa dışı sol örgütler polise saldırdı
Abdülkadir Selvi: Erdoğan-Özel görüşmesi İmamoğlu’nu rahatsız etti