Erdoğan'ı bu fotoğrafla hedef aldı: O'nun düşmanı olmaktan gurur duyarım

New Jersey Senatörü Bob Menendez, Türkiye'ye karşı Yunanistan'ın yanında olduklarını söyleyerek, kendisinin "Erdoğan düşmanı" sıfatıyla lanse edilmesini gururla karşılayacağını belirtti.

GİRİŞ 20.12.2022 14:26 GÜNCELLEME 20.12.2022 16:26
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Ankara karşıtı açıklamalarıyla tanınan ve Yunan lobisinin ABD'deki en önemli temsilcilerinden biri olan ABD'li senatör Bob Menendez, yeni açıklamalarda bulundu.

ABD Senatosu'nda Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olarak da görev üstlenen Menendez, Erdoğan'ın 11 Aralık'ta yaptığı "'Tayfun' diyorsun, Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, sen Amerika'dan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım" açıklamayı gündeme getirdi.

Senatoda söz alıp konuşma yapan New Jersey Senatörü Menendez, Erdoğan'ın açıklamaları hakkında, "Sadece rahatsız edici değil aynı zamanda kabul edilemez" dedi.

Konuşması sırasında Menendez, Erdoğan'ın; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile birlikte çekilmiş fotoğrafını da gösterdi. Menendez, "Erdoğan'ın ülkesindeki baskısının yanı sıra diplomasi politikası da tamamen korkunç. Fakat tek bir şey net o da ABD'nin Erdoğan'ın hamlelerini ciddiye alması gerektiği. Uluslararası yasaları çiğnediği zaman Erdoğan'ı sorumlu tutmalıyız" ifadesini kullandı.

"'ERDOĞAN DÜŞMANI' SIFATINI GURURLA TAŞIRIM"

Menendez, "Eğer insan hakları ihlallerine karşı durmak beni Erdoğan'ın düşmanı yapıyorsa, sivil Ermenileri öldürmek için Azerbaycan'a silah desteği vermeye karşı çıkmak Erdoğan düşmanı yapıyorsa, Türkiye'nin Kıbrıs Rum Kesimi'ni tanıması ve Yunanistan'ın toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini söylemek beni Erdoğan düşmanı yapıyorsa; ben bu unvanı gururla taşırım" dedi.

Bob Menendez: Türkiye'ye F-16 satışını onaylamayacağımBob Menendez: Türkiye'ye F-16 satışını onaylamayacağım

Bob Menendez: Türkiye'ye F-16 satışını onaylamayacağımBob Menendez: Türkiye'ye F-16 satışını onaylamayacağım

Bob Menendez: Erdoğan'ın saldırganlığı durana kadar onaylamayacağımBob Menendez: Erdoğan'ın saldırganlığı durana kadar onaylamayacağım

"F-16'LARIN SATIŞINI ONAYLAMAYACAĞIM"

Menendez ayrıca, "Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olarak Erdoğan bütün bölgedeki saldırgan tavrını durdurana kadar herhangi hiçbir F-16 satışını onaylamayacağım" cümlesini bir kez daha tekrarladı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 106
  • Mehmet 34 1 yıl önce Şikayet Et
    Sivil ermenilerimi hocalide kim katliam yaptı ...ŞİMDİ BİR KEZ DAHA ANLİYORUMKİ DOGRU YOLDAYIZ ..KILIÇDAROGLU TEMEL KARAMOLLAOGLU MERAL AKŞENER PERVİN BULDAN AYNI KAREDE POZ VERIYORLARSA ....O KARENİ BAŞ KARTI SAYIN ERDOĞANDIR İNADINA ERDOĞAN İNŞAALLAH BU SEÇİMDEDE GALİP GELECEK .. BUNLARIN ALAYI ERDOĞAN DEĞİL TÜRKİYE DÜŞMANLARI..
    Cevapla
  • Snr 1 yıl önce Şikayet Et
    Rus casusu bu adam, ABD'yi içten yok ediyor :):) Küba asıllı bir komünist.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 1 yıl önce Şikayet Et
    Tipik ABD çeklisti ellerinde ve tipik ABD’nin kullandığı argümanlar !! 1.Diktatörrr Saddam sonrası diktatör Tayyip argümanı/naraları 2. Türkiye Kimyasal silah kullandı masalı 3. Türk Devleti/ Uyuşturucu trafiğinin merkezinde suçlamaları 4. KORE benzeri komşusunu füze atmakla tehtid eden güvenilmez bir Türk yönetimi suçlamaları ??? Bizim cevabımız ise çok yakındaaa : "Hadi len ordan ZÜBÜKLERR, siz önce kendi donunuzu toplayın" şeklinde olacak..
    Cevapla
  • METE 1 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın her tarafında yaptıklarınızla canını yakmadığınız bedduasını almadığınız ocak kalmadı . size lanet etmeyenin ya aklından zoru vardır yada sizin beslemeniz köpeğinizdir
    Cevapla
  • osmanli torunu 1 yıl önce Şikayet Et
    ula denyo sen kimsinki erdoganla cebelleseceksin ,zaten bir ayagin mezarda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri