Türkiye'den SİHA alan Arnavutluk'a Yunanistan'dan üstü kapalı tehdit

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Arnavutluk'a, Türkiye'den SİHA satın alması sebebiyle üstü kapalı bir uyarı verdi. Dendias, "AB üyesi olmak isteyen Arnavutluk, buna uygun davranmalı" dedi.

Türkiye'den SİHA alan Arnavutluk'a Yunanistan'dan üstü kapalı tehdit
Türkiye'den SİHA alan Arnavutluk'a Yunanistan'dan üstü kapalı tehdit
GİRİŞ 22.12.2022 11:15 GÜNCELLEME 22.12.2022 11:15
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, önceki gün ülkesinin Türk yapımı Bayraktar TB2 insansız hava aracı (İHA) satın aldığını ve İHA'ların ulusal güvenliğe yönelik tehlike olması durumunda kullanılmaya hazır olacağını açıkladı.

Başkent Tiran'da Baykar ile düzenlenen imza töreninde açıklama yapan Rama, "Sayın Cumhurbaşkanı'na, aziz dostumuz, bu ülkenin ve bu milletin kadim dostu Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ne kadar teşekkür etsek azdır. Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Avrupa-Atlantik Topluluğu'nun en büyük askeri ittifakı olan NATO'da doğru tarafta yer almaktan ve aynı safta yer almaktan büyük gurur duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ile aramızda çok stratejik bir ortaklık var. Bugün ilişkimiz için çok güzel bir gün" demişti.

"AB ÜYESİ OLMAK İSTEYEN ARNAVUTLUK, BUNA UYGUN DAVRANMALI"

Rama'nın bu sözlerine Atina’dan dikkat çekici bir açıklama geldi. Rama’nın sözlerine üstü kapalı olarak yorum yapan ve uyarıda bulunan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Arnavutluk temel bir karar aldı. Bu karar Avrupa Birliği'ne üye olma kararı. Biz Yunanistan olarak onların buraya ait olduğunu düşünüyoruz. Fakat bunun bazı parametreleri var. Bu parametreler konusunda Arnavutluk karar vermeli ve buna uygun davranmalı" dedi.

Bakan Dendias, "Yunanistan'ın Türkiye ile bir sorunu yok ya da Türkiye ile iş birliği yapmakta da bir sorun yok. Fakat Türkiye'nin aşırı milliyetçiliğiyle bir sorunu var. Sonuç olarak bu parametreler Avrupa idealine hizmet etmeli" yorumunu yaptı.

YUNAN BASINI: SÖZLERİ RAMA'YA YÖNELİKTİ

Yunan medyası, Dendias'ın açıklamalarını Arnavutluk Başbakanı Rama'nın sözlerine yönelik olduğunu yazdı.

KAYNAK: SÖZCÜ GAZETESİ
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 9
  • Aytek 1 yıl önce Şikayet Et
    Açıkça AB ye gitmenin birinci kuralı Türk düşmanı olmalısın demiyor da lafı çeviriyor.
    Cevapla
  • Kartal 1 yıl önce Şikayet Et
    Havlama Yunan havlama Seni de destekcilerininde dilini kesecez insallah
    Cevapla
  • Gazi 1 yıl önce Şikayet Et
    Köyün delisi Yunanistan her ülkeye sataşır herkese yalakalık yapar.
    Cevapla
  • Fatih1453 1 yıl önce Şikayet Et
    Laaa Polonya AB ve nato üyesi değil mi?Polonya da aldı gıkınız çıkmadı.Müslüman ve Türkiye taraftarı olan Arnavutluk alıncamı hazımsızlık yapıyorsunuz. .soda gönderelim size.hemde kızılayın sodası
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    AB üyesi olmak isteyen Kenya buna uygun davranmalı, Kenya da AB ülkesi olacakmış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber