İsrail'de Netanyahu liderdiğindeki hükümet kuruldu

Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu, hükümeti kurduğunu Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u arayarak iletti.

İsrail'de Netanyahu liderdiğindeki hükümet kuruldu
İsrail'de Netanyahu liderdiğindeki hükümet kuruldu
GİRİŞ 22.12.2022 14:19 GÜNCELLEME 22.12.2022 15:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İsrail'de 1 Kasım'daki seçimlerin ardından Likud Partisi lideri Binyamin Netanyahu hükümeti kurmakla görevlendirilmişti. Netanyahu hükümeti kurması için 21 Aralık gece yarısındaki sürenin bitmesine dakikalar kala Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u arayarak kabinenin hazır olduğunu bildirdi.

Netanyahu'nun basın ofisinden yapılan açıklamada Herzog ile görüşmesinde Netanyahu, "Seçimlerde kazandığımız halk desteği sayesinde, tüm İsrail vatandaşlarına hizmet edecek bir Hükümet kurmayı başardığımı size bildirmek istedim" ifadelerini kullandı.

Binyamin Netanyahu'nun kabine listesini hemen açıklaması zorunluluğu bulunmuyor. İsrail basınındaki haberlere göre, Netanyahu'nun kabinesi için Meclis'teki güvenoyu oturumunun 2 Ocak'ta yapılması bekleniyor.

Netanyahu'nun lideri olduğu Likud Partisi 32 sandalye ile birinci, Başbakan Yair Lapid'in lideri olduğu Yesh Atid 24 sandalye ile ikinci, Benny Gantz liderliğindeki Ulusal Birlik Partisi ise 12 sandalye ile mecliste üçüncü parti olmuştu. Netanyahu liderliğindeki sağ blok 120 sandalyeli mecliste 64 sandalye kazanarak, hükümeti kurmak için yeterli olan çoğunluğu sağlamıştı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    israil diye bir devlet yoktur
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    yere batsın israil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar