İtalya Başbakanı Meloni'den Bağdat’a ziyaret: Bayrak krizi dalga konusu oldu

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Irak’ın başkenti Bağdat'a düzenlediği resmi ziyarette, “Güçlü bir Irak olmadan Orta Doğu bölgesinde istikrar ve refah sağlanamaz” dedi.

GİRİŞ 23.12.2022 23:46 GÜNCELLEME 23.12.2022 23:47
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Irak’ın başkenti Bağdat’a resmi ziyarette bulunan İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Irak Başbakanı Muhammed Şia Sudani tarafından resmi törenle karşılandı. Askeri kıtanın selamlandığı törende, iki ülkenin milli marşının okunmasının ardından heyetler tanıtıldı. İkili ilişkiler ve bölgesel meselelerin ele alındığı görüşme sonrası iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Irak Başbakanı Sudani, İtalya’nın özellikle terör örgütü DEAŞ’a karşı mücadelede önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, iki ülke arasında güçlü ilişkiler olduğunu söyledi. Başta sağlık ve tarım olmak üzere ikili ilişkileri geliştirmek istediklerini kaydeden Irak Başbakanı, Irak’ta faaliyet gösteren İtalyan şirketler bulunduğunu hatırlatarak, “Özellikle altyapı ve doğalgaz yatırımı alanında daha fazla şirketin ülkemize gelmesini bekliyoruz” dedi. Irak’ın turizm alanında İtalya’dan faydalanmak istediğini aktaran Sudani, ilişkilerdeki engelleri kaldırmak için ortak bir komisyon oluşturulduğunu söyledi.

İtalya Başbakanı Meloni ise ülkesinin DEAŞ ile mücadelede Irak’ı desteklemek için ön saflarda yer aldığını belirterek, “Güçlü bir Irak olmadan Orta Doğu bölgesinde istikrar ve refah sağlanamaz” ifadelerini kullandı.

Irak’ta faaliyet gösteren İtalyan şirketler aracılığıyla Irak’ın yanında durduklarını söyleyen Meloni, DEAŞ ile mücadelede elde edilen başarılardan gurur duyduklarını kaydetti. İtalya Başbakanı, Noel gününün ülkede resmi tatil olarak ilan edilmesinin Irak’taki Hıristiyan toplumuna karşı saygı göstergesi olduğunu belirterek, bu adımı takdirle karşıladıklarını dile getirdi.

İTALYA BAYRAĞI YERİNE İRLANDA BAYRAĞI KULLANDILAR

Tören sonrası ortak basın toplantısında İtalya bayrağı yerine İrlanda bayrağının kullanılması gözlerden kaçmadı. Bu görüntü sosyal medyada alay konusu oldu.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 63
  • vatanperver 1 yıl önce Şikayet Et
    ırak taki kuklaları bir devlet zan edenler aldanırlar. italyanlar umursamaz , para gelsinde kimden gelirse gelsin.
    Cevapla
  • Hoca 1 yıl önce Şikayet Et
    Saddam Hüseyin eleştirilirdi uygulamaları tartışılır kabul ediyorum. Ancak Saddam Hüseyin döneminde bile Irak'ta bir devlet geleneği vardı. Şimdi gördüğümüz kadarıyla diplomasiden bile anlamayan sırf Şii olsun diye doldurulmuş kadrolar yüzünden devlet geleneğinden uzak bir muz Cumhuriyeti var.
    Cevapla
  • ANTİKEMALİST 1 yıl önce Şikayet Et
    Saddam adamdı allah rahmet eylesin tek suçu sunni bir müslüman olmasıydı.
    Cevapla
  • HabereBak 1 yıl önce Şikayet Et
    Ayni sirada renkleri, kirmizi turuncu arası renk olunca farkedilmemistir, belkide resimde renk açılmış, İtalya bayrağı, yesil beyaz kirmizi; İrlandaninki yesil beyaz turuncu, karışabilir nerdeyse ayni
    Cevapla
  • Mesut 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok onemli değil hepsi kapitalist hiristiyan gavur ha türüncu olmuş ha kirmizi
    Cevapla
  • Kımız 1 yıl önce Şikayet Et
    PKK daeş bunlar sizin köpekleriniz neyin tantanasını yapıyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti