Ne yaptılarsa durduramadılar: Kuzey Kore'nin İHA'sı başkent Seul'e kadar uçtu!

Güney Kore, Kuzey Kore'ye ait 5 insansız hava aracının (İHA) hava sahasını ihlal ettiği ve bunlardan birinin başkent Seul'e kadar uçtuğunu açıkladı.

GİRİŞ 27.12.2022 00:40 GÜNCELLEME 27.12.2022 09:28
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Yonhap'ın haberine göre, Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kuzey Kore'ye ait İHA'ların Gyeonggi kenti yakınlarından ülkeye girdiği duyuruldu. Açıklamada, söz konusu 5 İHA'dan birinin Seul'ün kuzeyine kadar uçmasının ardından ülke hava sahasını terk ettiği kaydedildi.

İHA'ların silahlı olup olmadığı bilgisine yer verilmeyen açıklamada, sivillerin zarar görmesinin önüne geçilmesi için sınırlı seviyede operasyon düzenlendiği aktarıldı. Açıklamada, Kuzey tarafının provokasyonlarına "sert ve hakkıyla" cevap verileceği vurgulandı.

2 PİLOT YARA ALMADAN KURTULDU

Güney Kore ordusunun savaş uçaklarını havalandırıp helikopterlerden yaklaşık 100 atış yapılmasına karşın İHA'ların vurulamadığı belirtiliyor. Operasyona katılan bir "KA-1" tipi savaş uçağının ise düştüğü ancak 2 pilotun olaydan yara almadan kurtulduğu bilgisi paylaşıldı.

Güney Koreli askeri uzmanlar, son dönemlerde füze denemelerini sıklaştıran Kuzey Kore'nin bu girişimini açık bir provokasyon olarak değerlendiriyor. Japon hükümeti ve Güney Kore Genelkurmay Başkanlığı, 23 Aralık'ta Kuzey Kore'nin balistik füze denemeleri yaptığını duyurmuştu.

 

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 40
  • Haso 1 yıl önce Şikayet Et
    Bizim basimiza yapilmak istenen seyin aynisi dogu ve batiyi bölmek
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Koreliler Wahşi Batının kurbanı oldular. Aynı milletin çocukları Kuzey-Güney diye ayrılıp birbirine düşman edildiler. Biri ABD'nin diğeri Çin'in kuklası haline getirildiler. Koreliler biraz akıllı olsalar ve birleşseler, ABD ve Çin’in boyunduruğundan kurtulup zengin ve güçlü bağımsız bir ülkenin vatandaşları olurlar. Başkan Erdoğan Kuzey ve güney Kore’nin birleşmesi için bu iki ülkenin başkanlarını İstanbul’da bir toplantıda buluştursun. Bu toplantının olumsuz sonuçlanması halinde bile Türkiye’nin barışçı çabaları dünya milletlerini çok etkiler, Türkiye’nin dünyadaki konumunu yükseltir, Türkiye Korelilerin kalbini kazanır. Hele bir de bu ülkelerin birleşmesi yönünde olumlu adımlar atılırsa…
    Cevapla
  • Vatandas 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu daha adı sanı bilinmeyen hiçbir savaşa katılmamış kendini ispatlamamış k kore ihası siz birde bayraktar tb2 nin neler yapabileceğini düşünün demekki siha çok önemli bir silah aynı anda onlarca siha ile bir ülkeye hava saldırısı düzenlersen mesela yunanistan kaşınıyo ya o zaman yunan hava savunma sistemleri ve savas jetleri sihalarla uğraşırken Türk hava kuvvetleri savas jetleri yunan lojistik ve askeri üsleri hava alanlarını yerle bir eder sonuç ne olur havadaki yunan uçakları inecek üs bulamaz... demekki Türkiye ile uğraşmaya caksın sonu hüsran olur diye boşa dememişler....
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika ya sömürge ve bağımlı olan ülkelerin tamamının geleceği yok. Dolayısıyla bunlar daha başlangıç. Kim kendi silah sanayisini Amerika’dan bağımsız güçlendirirse kurtuluşa erecektir, gerisi parçalanıp yok olmaya mahkum.
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    kuzey kore 5 iha kaldırıyor, güney korenin bir savaş uçağı düşüyor, helikopterleri ihaları vuramıyor.. savaş zamanıda değil.. vay bee Kim sen neymişsin bee
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor