Suudi Arabistan'dan kız öğrencilerle ilgili sürpriz karar!

Suudi Arabistan yönetimi, kız öğrencilerin sınavlarda abaya isimli tesettür kıyafetini giymesini yasaklayarak üniformayı zorunlu kıldı.

GİRİŞ 27.12.2022 06:41 GÜNCELLEME 27.12.2022 09:44
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan yönetimi, kız öğrencilerin sınavlarda abaya giymesinin yasaklandığını duyurdu.

Eğitim Bakanlığı bünyesindeki Suudi Eğitim ve Yetiştirme Değerlendirme Komisyonu, kız öğrencilerin sınavlarda artık üniforma giymesini zorunlu kıldıklarını açıkladı.

Karara göre kız öğrenciler artık tüm vücudu örten siyah abaya ve benzeri kıyafetleri giyemeyecek. Böylece ülkede ilk kez bir tesettür kıyafeti resmi olarak yasaklanmış oldu.

2018 yılında Suudi Arabistan yönetimi, kadınların abaya giymesinin artık zorunlu tutulmayacağını ifade etmişti.

Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın reformları kapsamındaki uygulamayla beraber haremlik-selamlık ayrımları da kaldırılmış, kadınlar konser, spor müsabakası ve sinema gibi eğlence mekanlarına erkeklerle beraber girebilmeye başlamıştı.

2018 yılında Bin Selman, CBS'e verdiği bir röportajda siyah abayanın bir zorunluluk olmadığını dile getirmişti.

KAYNAK: MEPA NEWS
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • sngl 1 yıl önce Şikayet Et
    sınavda güvenlik ve kopyanın önüne geçilmesi için yapıldığını düşünüyorum eğer böyle bir zorunluluk doğmuşsa yerinde bir karar
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ilımlı islam adı altında ülkeyi islamdan uzaklaştırma projesine başlanıldı
    Cevapla
  • Alim 1 yıl önce Şikayet Et
    Vehhabi anlayışının getirdikleri. MBS zaten Batı hayranı ve Batı dostu. BU yıl ilk kez cadılar bayramı da Suudi Arabistanda kutlandı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya nereye gidiyor , İslam dünyasının uğraştığı şeylere bak, kadının giyimi kuşamı, üniversiteye gidip gitmemesi , evlenip evlenmemesi .. işiniz gücünüz yok mu sizin, gerçekten çok yazık bizlere çok. Ve bunların farkında olmayan cahil insanlarımız. Ulan uğraşmayın kadın kızla, size ne , size ne..
    Cevapla
  • hakk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kraliyet, kendi sonunu getiriyor. Aklı başına geldiğinde iş işten geçmiş olacak.
    Cevapla
  • Metin 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık chp tayfası ve emirkulları ( s. demirel gibi ) bizi kovarken gidin suudi arabistana diyemeyecek . Çok üzücü onlar adına :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak