Netanyahu koalisyonundan 'İstanbul Sözleşmesi' kararı

İsrail’de yeni başbakan olması beklenen Binyamin Netanyahu öncülüğündeki koalisyon İstanbul Sözleşmesi’ne katılmamak için anlaştı.

Netanyahu koalisyonundan 'İstanbul Sözleşmesi' kararı
Netanyahu koalisyonundan 'İstanbul Sözleşmesi' kararı
GİRİŞ 28.12.2022 02:15 GÜNCELLEME 28.12.2022 02:16
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Haaretz gazetesinin Walla haber sitesinden aktardığına göre, Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likud partisinin, aşırı sağcı ortağı Dini Siyonizm partisi ile yaptığı koalisyon anlaşması kapsamında İstanbul Sözleşmesi'ni imzalamamak için anlaştı.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ ONAYLANMAYACAK

Buna göre, tamamen sağ partilerden oluşan koalisyon, vardıkları anlaşmada, “yeni hükümetin İsrail'in İstanbul Antlaşması'na katılımını onaylamayacağını” açıkça belirtti. Avrupa Konseyi, İsrail'in sözleşmeye katılma başvurusunu nisanda onaylamış, ancak anlaşmanın imzalanmasına ilişkin kabine oylaması sağcı muhalefetin itirazları nedeniyle defalarca ertelenmişti.

Göçmen karşıtlığıyla bilinen İçişleri Bakanı Adalet Şaked de İsrail'de ikameti olmayan şiddet mağdurlarına ikamet verilmesi ve mağdurlara tazminat sağlanması dahil olmak üzere anlaşmadaki birçok maddeye ilişkin endişelerini dile getirmişti.

Son yıllarda erken seçim ve koalisyon krizi sarmalına girilen İsrail'de 1 Kasım'da yapılan erken genel seçimde, eski başbakan ve muhalefet lideri Binyamin Netanyahu'nun başını çektiği sağ bloktaki partiler, 120 sandalyeli Meclis'e 64 milletvekili göndererek açık bir zafer kazanmıştı. 29 Aralık’ta yemin ederek göreve başlaması beklenen yeni hükümetin, İsrail siyasi tarihindeki "en sağcı" hükümet olması bekleniyor.

Netanyahu'nun öncülüğündeki koalisyon, Ultra Ortodoks Yahudi partilerden Şas ve Birleşik Tevrat Yahudiliği ile aşırı sağcı, ırkçı ve şiddet yanlısı politikalarıyla bilinen Dini Siyonizm ve Yahudi Gücü partilerinden oluşuyor.​​​​​​

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 59
  • cakal ali 1 yıl önce Şikayet Et
    chp duymasin kesin buna tepki verin sokaklara iner
    Cevapla
  • Reisin Askeri 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun israile.. yigidin hakki yigide.
    Cevapla
  • Ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar yahudi bizim gibi müslüman degilki
    Cevapla
  • Gaga 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi bile bu sözleşmeye karşı çünkü hayatın normal akışına karşı bu sözleşme…
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu lanetli adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li Üsküdar Belediyesi'nin ilk icraatı şaşırtmadı: Emekçileri işten çıkardılar!
Dünya bu kararı bekliyordu! Tutuklamanın ilk adımı atıldı