Sırp lider Vucic duyurdu: Barikatlar kaldırılacak

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, son dönemde Kosova ile yaşanan gerginliğin nedeni olan barikatların yarın kaldırılacağını duyurdu.

GİRİŞ 29.12.2022 03:05 GÜNCELLEME 29.12.2022 10:19
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Sırbistan'ın Kosova sınırı yakınlarındaki Raşka Kışlasında Kosovalı Sırplarla bir araya gelen Vucic, görüşmenin ardından açıklama yaptı.

Oldukça zor bir gece ve görüşme geçirdiklerini ifade Vucic, "Kosovalı Sırplardan barikatların kaldırılmasını rica ettim. Barış ve huzurun devam etmesini istedim. Herkesi dinledim. Söz verilenlerin yerine getirileceğine inanıyorum." dedi.

Vucic, Kosovalı Sırplar arasında güvensizlik duygusunun devam ettiğini belirterek, "Perşembe günü öğleden önce barikatlar kaldırılacak. Bu 2 saatte bitecek bir iş değil. Belki 24, belki de 48 saat sürebilir ama barikatlar kaldırılacak." diye konuştu.

VUCİC'TEN KOSOVA'YA TEHDİT

Kosovalı Sırpların barikatların kaldırılmasının ardından gözaltına alınma ihtimalini değerlendiren Vucic, "Böyle bir durumda barikatları bir daha kaldırmamak üzere kuracaklarını belirttiler." ifadelerini kullandı.

Bu arada, bugün Kosova ile Sırbistan arasında gerginliğe neden olan eski Sırp polis memuru Dejan Pantic'in tutukluluk halinin ev hapsine çevrilmesinin ardından, Avrupa Birliği (AB) ve ABD ortak bir açıklama yaptı.

AB ve ABD'nin açıklamasının ardından Vucic ile bir araya gelen Sırbistan Hükûmeti Kosova Ofisi Direktörü Petar Petkovic, Kosovalı Sırpların taleplerinin yerine getirilmesi noktasında AB ve ABD'den garanti aldıklarını belirtti.

Petkovic, AB ve ABD'den barikatlarda yer alan Sırpların gözaltına alınması veya sürgün edilmesine ilişkin bir listenin olmadığını öğrendiklerini ifade ederek, Kosova Güvenlik Gücü’nün, Kosova'nın kuzeyine gitmesi için mevcut anlaşmalara göre önceden NATO’nun Kosova’daki Barış Gücünün (KFOR) komutanının onayını alması gerektiği hususunda da açıklama yapıldığını kaydetti.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 11
  • Deli dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    bu sırp kafirleri kaşınıyo demedi deme ibraaaam..
    Cevapla
  • abdulbaki 1 yıl önce Şikayet Et
    balkanların haritası, nüfusların yoğun olduğu yerlere göre tekrar çizilmelidir ki, bu fitne bitsin.
    Cevapla
  • Nurettin 1 yıl önce Şikayet Et
    Haaa şöyle abd avrupa nın baskıları işe yaradı yoksa bomba yağdırırlardı bu sırp dölünün başına hiç sevmem müslüman katilleri bu sırpları saten taaa osmanlı cengaverler en çok bu sırpların kafasını kesmiş rahat bırakın artık kosovayı
    Cevapla
  • NKA 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu Sirplarin, bize Kosoovadan çok kàri var, hatta Bosnadan danda. Sirplar zaten Gavur.
    Cevapla
  • Bir Bilen 1 yıl önce Şikayet Et
    Kimin baskısı kimin baskısı anlayamadım! Hangi ABD,AB baskısından bahsediyorsun ?bu ABD ve AB'nin desteği ile Sırplar kosova'yı,Bosnayı yakmadılar mı? burada bir baskı varsa ki vardır O da Recep Tayyip erdoğan'dır.
    Cevapla
  • B.Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu olan bitenler kosovanın egemenliğine darbedir bu egemenliği tanımamaktır. ab ve abd de bu duruma çanak tutmaktadır.
    Cevapla
  • NKA 1 yıl önce Şikayet Et
    Orada Egemen sadece Sirplar Diğerleri ABD ve AB köpeği.
    Cevapla
  • bektas 1 yıl önce Şikayet Et
    rahat dur sırtlan ermenistandan beter ederiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Altay'dan sessiz sedasız öğrencilere yıllık 126,5 milyon TL destek
CHP'li Fatih Portakal'ın mücahit Hamas ve Ebu Ubeyde hazımsızlığı: Terörist yüzünü kapatır