ABD'den cezası onanan Osman Kavala'ya ilişkin açıklama

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan Osman Kavala açıklamasında, Kavala'ya verilen cezanın onanmasından dolayı hayal kırıklığına uğranıldığı belirtildi.

ABD'den cezası onanan Osman Kavala'ya ilişkin açıklama
ABD'den cezası onanan Osman Kavala'ya ilişkin açıklama
GİRİŞ 29.12.2022 10:00 GÜNCELLEME 29.12.2022 12:50
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Gezi Parkı davasında Osman Kavala'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis kararının İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından onanmasına ilişkin ABD'den açıklama geldi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, alınan bu karardan dolayı hayal kırıklığına uğranıldığı belirtildi.

AİHM KARARINA UYULMALI"

Yapılan yazılı açıklamada, "ABD, Türkiye'deki mahkemenin kararından çok derin bir üzüntü ve hayal kırıklığı duymaktadır. Daha önce de dediğimiz gibi haksız mahkumiyeti insan haklarına saygı ve kanunlarla uyuşmamaktadır. Biz tekrardan Türkiye'ye Osman Kavala ve diğer mahkumların serbest bırakılması ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararına uyulması yönünde çağrımızı yineliyoruz" denildi.

Son Dakika: Gezi Parkı davasında cezalar onandı!Gezi Parkı davasında cezalar onandı

"TÜRK HALKI MİSİLLEME KORKUSU OLMADAN YAŞAMAYI HAK EDİYOR"

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Türk halkı insan haklarının uygulanması ve misilleme korkusu olmadan temel haklarını yaşamayı hak ediyor" ifadesi kullanıldı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 119
  • Afk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kavala Türke benzemiyor
    Cevapla
  • Öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Oyun büyük Meralin kuzeni kavala.
    Cevapla
  • rafet 1 yıl önce Şikayet Et
    İnsan haklarını suçsuz ABD vatandaşlarını takır takır kurşunlayarak öldüren polislerinize ne ceza verdiniz İnsan hakkı derken onlarıda konuşun. Türkiye nin iç işlerine karışmayın. ajanlarınız artık fink atmayacak burada.
    Cevapla
  • N.KAYA 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu manyak geberene kadar midemizi bulandırmaya devam edecek gibi görünüyor!!
    Cevapla
  • OTTOMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Hangi insan haklarından basediyorsun Kafir oğlu kafir abd Ortadoğuda askerlerinin ırzına geçtiği kadınların öldürdüğünüz suçsuz çocukların hakkındanmı be it sürüsü abd Senin sonun geldi Ümmeti Müslüman bekliyor çöküşünü TÜRKİYE islamın son hak kalesi ve başaramayacaksınız ne yapsanızda ne etsenizde Takdiri İLAHİ yi değiştiremeyeceksiniz......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süresiz nafakayla ilgili dikkat çeken emsal karar!
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz