New York karla mücadele ederken, belediye başkanı tatile çıkmış

New York Belediye Başkanı Eric Adams, eyaletin kara teslim olduğu perşembe ve cuma günleri Virgin Adaları'nda tatilde olduğunu söyledi. Adams kendisini "Tatile ihtiyacım vardı" mesajıyla savundu.

GİRİŞ 29.12.2022 10:57 GÜNCELLEME 29.12.2022 11:51
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Amerika'nın geneli, "nesilde bir kez görülen" kar fırtınasıyla mücadele ediyor. Özellikle New York eyaleti adeta donmuş durumda. Sadece New York'un Erie/Buffalo kentinde 37 kişi yaşamını yitirdi. ABD genelinde ölü sayısı ise 60'ın üzerinde.

New York Valisi Kathy Hochul, "Buffalo'ya gitmek bir savaş alanına gitmek gibi. Yolların kenarlarındaki arabaları görmek şoke edici" dedi.

ABD'de kar fırtınası en çok Buffalo'yu vurdu: Evler buz tuttuABD'de kar fırtınası en çok Buffalo'yu vurdu: Evler buz tuttu

ABD'de nesilde bir görülebilecek felaket! Wisconsin tamamen buz tuttu: 48 ölüABD'de nesilde bir görülebilecek felaket! Wisconsin tamamen buz tuttu: 48 ölü

New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın düzenlediği basın toplantısından bir kare

BİDEN VE ADAMS TATİLDEYDİ

Başta New York olmak üzere ABD kar fırtınasının etkisi altındayken, Başkan Joe Biden ve New York Belediye Başkanı Eric Adams'ın Virgin Adaları'na tatile gitmesi tartışmalara neden oldu.

Biden, özellikle de Cumhuriyetçilere yakın medya tarafından hedef alınırken; tatile gittiği için tepki çeken New York Belediye Başkanı Adams'ın kendisini savunma şekli, ABD kamuoyundan daha fazla tepki görmesine sebebiyet verdi. Tatil dönüşü basın toplantısı düzenleyen Adams, gazetecilerin "Kar fırtınası sırasında neredeydiniz?" sorusuna "Virgin Adaları'ndaydım" diye cevap verdi.

Amerikalılar New York Belediye Başkanı'nı arıyor: Kar bastırmadan kenti terk ettiAmerikalılar New York Belediye Başkanı'nı arıyor: Kar bastırmadan kenti terk etti

ABD'de 'Hayatta bir kez görülebilecek' felaket! Çok sayıda ölü var!ABD'de 'Hayatta bir kez görülebilecek' felaket! Çok sayıda ölü var!

"YARDIMCIM ŞEHİRDE SİZLERE BİLGİLERİ VERDİ"

Açıklamalarına devam eden Adams, "Geçen yıl gerçekten depresyondaydım. Bu şehre tüm yıl bağlı kaldıktan sonra, iki günümü annemle geçirmeye karar verdim. Bu şehirden uzakta geçirdiğim iki güne nasıl tepki verdiğinizi izlemek gerçekten endişe vericiydi. İyi bir iş-yaşam dengesini hak ediyorum. Özel zaman geçirmeyi hak ediyorum. Şehir tüzüğünün hiçbir yerinde New York basınına nerede olduğumu bildirmem gerektiği yazmıyor. Şehir tüzüğü ortada. Benim yokluğumda bu şehirden sorumlu kişi birinci belediye başkan yardımcısıdır. O buradaydı ve sizlere kentte neler olup bittiğine dair bilgileri aktardı. Şehir tüzüğünü takip ettik" dedi.

Söz konusu kar fırtınası, eyalet tarihinin en büyük felaketlerinden biri olarak görülüyor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 72
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eniste ani donus yapacakti ama hava alani kapaliydi otobanami enseydi ucagi eniste sen devam et
    Cevapla
  • Deli gadir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapsaydi kar baslamadan tatile cikmis adam herseyini vekiline birakmis hatasi yok prosedure uygun
    Cevapla
  • Selim 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazılarına tatil yakışıyor yani...
    Cevapla
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya Başkan metorolojiyi takip etmeyecekte, ben mi edeceğim. Hadi bilemedin tatile çıktın. Dön gel. Yola çıkıyorum diye, yoldayım diye konuşsana. Birde ukalalık etmenin manası ne ki? Yemezler seçilmiş.
    Cevapla
  • Gürbüz 1 yıl önce Şikayet Et
    Tatile gittiği yerin hava durumunu araştırmıştır.
    Cevapla
  • İbrahim 1 yıl önce Şikayet Et
    Mutlaka ona tatil yakışıyordur, napsın adam !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi