Yunan generalden Meriç'e tahrik ziyareti

Üç gündür Ege’deki adalarda askeri birlikleri ziyaret ederek tahrik fotoğrafları paylaşan Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, bu kez Türkiye’nin İpsala Sınır Kapısı'nın karşısından Meriç Nehri üzerinden mesaj gönderdi.

GİRİŞ 30.12.2022 07:17 GÜNCELLEME 30.12.2022 10:02
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Yaklaşık üç gün süren Ege'deki tartışmalı adalardaki askeri birlikleri ziyaret eden Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros bugün akşam saatlerinde Batı Trakya'daki Türkiye –Yunanistan arasındaki Meriç Nehri’ndeki İpsala Sınır Kapısı’nın karşısındaki Kipi Sınır Kapısı’nda ortaya çıktı.

"MERİÇ DÜŞMEDİ DÜŞMEYECEK"

Floros, Meriç sınırının Yunanistan tarafından çektirdiği fotoğrafları kendisine ait sosyal medyadan paylaşarak altına şu ifadeleri yazdı:

"Birinci durağımız Kipi Köprüsü. Gözetleme karakolu personeli ile. Görevlerine ve misyonlarına bağlılıkla Yunanistan bölgesini koruyanlara sağlık ve güçle Mutlu Yıllar. Evros (Meriç) düşmedi, düşmeyecek!"

12 MİL AÇIKLAMASINA SERT TEPKİ

Yunanistan, son dönemde sık sık Girit'in çevresindeki kara sularını 12 mile çıkarılacağını dillendiriyor.

Atina’nın bu açıklamalarına Türkiye’den bir kez daha cevap geldi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Son günlerde, Yunan basınında özellikle Girit’in çevresinde kara sularının 12 mile çıkarılacağına dair haberler var. Bizim bu konudaki tutumumuz net. Değil 12, Ege’de 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclis’imizin bu konuda 1995’de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir. Yunanistan’ı bir kez daha uyarıyoruz. Arkana almaya çalıştıklarına güvenerek, sahte kahramanlık peşinde koşma. Maceraya atılma. Sonu sizin için hiç iyi olmaz" dedi.

Yunanistan Genelkurmay Başkanı'ndan Türkiye'ye üstü kapalı mesajYunanistan Genelkurmay Başkanı'ndan Türkiye'ye üstü kapalı mesaj

Yunanistan Genelkurmay Başkanı'ndan gayri askeri statüdeki adalara ziyaretYunanistan Genelkurmay Başkanı'ndan gayri askeri statüdeki adalara ziyaret

Yunanistan sınırları zorluyor! Skandal paylaşımYunanistan sınırları zorluyor! Skandal paylaşım

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • emins 1 yıl önce Şikayet Et
    dikkat siha çıkabülüü tayfun düşebülüü :)
    Cevapla
  • Erdoğan 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunan seni Ege'de yuyacaz şımara koy az kaldı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bunlara mermi atmakbile mermiye yazık olur tokatlayarak geberteceksin
    Cevapla
  • cahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistan diyor ki bu adaları bir an önce biz den alın artık usandık bıktık bakamıyoruz
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Azan kuş misali, inşallah tezden emrindeki ordusuyla adalar denizinin dibinde mevlasını bulurlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi