Hollanda Başbakanı Rutte'yi ölümle tehdit eden kişiye hapis cezası verildi

Hollanda'da mahkeme, Başbakan Mark Rutte'yi Telegram kanallarından ölümle tehdit eden kişiye 9 ay hapis cezası verdi. Öte yandan ceza alan kişinin ruh sağlığının yerinde olmadığı öğrenildi.

Hollanda Başbakanı Rutte'yi ölümle tehdit eden kişiye hapis cezası verildi
Hollanda Başbakanı Rutte'yi ölümle tehdit eden kişiye hapis cezası verildi
GİRİŞ 30.12.2022 19:28 GÜNCELLEME 30.12.2022 19:39
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Hollanda'da mahkeme, Başbakan Mark Rutte'yi öldürmekle tehdit eden kişiye ilişkin kararını verdi. Mahkemeden yapılan yazılı açıklamada, Amsterdam'da yaşayan 23 yaşındaki kişiye "tehdit" ve "terör" suçlarından toplam 21 ay hapis cezası verildiği ve bunun 12 ayının ertelenerek 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı bildirildi.

SANIĞIN RUH SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİL

Açıklamada, hakkında mahkumiyet kararı verilen kişinin halka açık Telegram kanallarında "Eski dünyayı yık", "Ateş et", "Parlamentoya saldır ve ölümcül kuvvetle düzensizliği temizle" şeklinde mesajlar paylaşarak parlamentoya karşı terör ve Rutte'ye karşı tehdit suçunu işlediği kaydedildi.

Savcılığın 33 ay hapis cezası talep ettiği ifade edilen açıklamada, sanığın ruh sağlığının yerinde olmadığı ve dışarıdan gelen etkiye çok açık olduğu için mahkemenin indirime gittiği vurgulandı.

Açıklamada, sanığın 2021 yazından bu yana tutuklu geçirdiği süre dikkate alınarak, mahkemenin 9 aylık hapis cezasının infazının tamamlandığına hükmettiği bilgisine yer verildi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklidengesi olmayan birine iki yıl hapisveren hollanda mahkemesi adil ama osmakavala denen devlet millet düşmanına cezaveren mahmeme adil değil işte avrupa nın iki yüzlü demokrasisi adam tehdit etmiş bizimki resmen devlei yıkmaya teşebbüs etmiş
    Cevapla
  • Orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Barbar Avrupa, hasta birini hastaneye yatırsın. Hapse atmazsın. Nerede kaldı insan hakları, nerede kaldı medeniyet. Demek buraya kadarmış.
    Cevapla
  • yavuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey Medeni Barbarlar, Aklı Dengesi olmayan İnsana nasıl ceza verirsiniz. Bu mu sizin uygarlığınız. Bre BARBARLAR.
    Cevapla
  • TOSUN 1 yıl önce Şikayet Et
    söz konusu kendileri olunca ruh hastasını bile ceza evine koyarlar ama bizim teröristler 100 kişi öldürür masumdurlar demokrasi insan hakları kiyameti koparırlar
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bence de evlilik öncesi ruh sağlığı raporu isteyin. sorunlu çocuklar yetişmez ülkede.. devlette millette erkek şiddeti diye kafayı bozmuş, diziler bile onun üzerine. sanki kadınlar evliya da.. şiddegt gözteren erkeği kim yetiştiriyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul-Sivas YHT seferleri başladı! 14 saatlik yol 7 saate indi
Özgür Özel'den Başkan Erdoğan'a bakanlık teklifi