Venezuela muhalefeti "geçici hükümeti" feshetti

Venezuela muhalefeti; Maduro hükümetine karşı 23 Ocak 2019'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido liderliğinde kurulan "geçici hükümeti" ortadan kaldırdığını duyurdu.

Venezuela muhalefeti "geçici hükümeti" feshetti
Venezuela muhalefeti "geçici hükümeti" feshetti
GİRİŞ 31.12.2022 09:51 GÜNCELLEME 31.12.2022 11:09
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Çevrimiçi toplantıda bir araya gelen muhalefet, Juan Guaido ve bazı muhalif eski milletvekillerinin karşı çıkmasına rağmen çoğunluğun kararıyla geçicin hükümetin feshedildiğini bildirdi.

Yaklaşık 8 muhalif partisinin ise sunulan teklifin anayasaya uygun olmadığını savunarak oylamaya katılmadığı bilgisi paylaşıldı.

Adalet Partisi eski milletvekili Juan Miguel Matheus, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümetini yenmek için yeni siyasi stratejinin gerekli olduğunu söyledi.

Brezilya Maduro'nun giriş yasağını kaldırdıBrezilya, Maduro'nun giriş yasağını kaldırdı

ABD, ÜLKENİN YENİ LİDERİ OLARAK TANIMIŞTI

Muhalefet lideri Guaido ise geçici hükümet kararının elimine edilmesinin Chavez karşıtları birliğini zedeleyeceğini kaydetti. ABD ve bazı ülkeler tarafından halen ülkenin meşru devlet başkanı olarak tanındığını hatırlatan Guaido, "Bugün anayasal aracın ortadan kaldırılması kararı, siyasi gerçeklik açısından bizi iyi bir konuma getirmiyor" ifadesini kullandı.

Venezuela'nın yurt dışındaki varlıklarının riske girebileceğini savunan Guaido, mücadeleden vazgeçmeyeceğini ifade ederek gelecek yıl yapılması beklenen devlet başkanlığı seçimlerinde birlik çağrısında bulundu.

Muhalefet lideri Guaido, kendini o dönem "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere birçok Latin Amerika ve Batı ülkesinin desteğini almıştı.

Venezuela'da 2015'te yapılan parlamento seçimlerinde muhalefet, oyların yüzde 65'inden fazlasını alarak 167 sandalyeli Ulusal Meclis'te 112 sandalyenin sahibi olmuştu.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 18
  • Cengiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Bazı muhalefetler Kıloğlundan beter midir nedir . . . ?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerika'nın peşinden koşan ve koşacak çakallara ders olsun...
    Cevapla
  • halıl 1 yıl önce Şikayet Et
    Fesıh için Oylamaya katılmayanlar haındır,satılmıştır..derın Amerıkanın adamlarıdır..
    Cevapla
  • METE 1 yıl önce Şikayet Et
    amerikanın dünyada kurduğu şeytan masaları dağılıyor. bizdekide dağılacak .abd ne kadar kıytırık çapsız parti var ise bir araya topladı şeytan masasına oturttu . türkiye siyasetini tehdid ettiriyor .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel çok güzel çok güzel, Maduro reis sam emmiyi yola getirdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'yla 1,8 milyon hanenin doğal gaz ihtiyacı karşılanabilecek
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi