Zelenskiy: Emri verenler affedilmeyecek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusunun ülkesine yönelik saldırıları sürdürdüğünü belirterek, "Bu tür saldırılar için emir verenler ve bunları uygulayanlar affedilmeyecekler." dedi.

Zelenskiy: Emri verenler affedilmeyecek
Zelenskiy: Emri verenler affedilmeyecek
GİRİŞ 01.01.2023 00:39 GÜNCELLEME 01.01.2023 00:39
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Zelenskiy, akşam saatlerinde Telegram hesabından paylaştığı görüntülü mesajda, Rus ordusunun bugün Ukrayna'ya tekrar füze saldırıları düzenlediğini ifade etti.

Yılın son gününde, yılbaşı gecesi öncesinde Rusya'nın füze saldırılarıyla Ukrayna'da sivilleri hedef aldığını belirten Zelenskiy, bu saldırıları "terör saldırısı" olarak değerlendirdi. Zelenskiy, "Bu tür saldırılar için emir verenler ve bunları uygulayanlar affedilmeyecekler." diye konuştu.

Ülkesine yapılan saldırılardan Rusya'nın liderini (Vladimir Putin) sorumlu tutan Zelenskiy, "Dünyada kimse bunun için seni affetmeyecek. Ukrayna asla affetmeyecek." ifadelerini kullandı.

Bugün Rus güçlerince Ukrayna'nın başkenti Kiev başta olmak üzere bazı şehirlere füze saldırıları yapıldığını yineleyen Zelenskiy, "Maalesef can kaybı var." dedi.

Zelenskiy, bugün Rus tarafıyla tekrar esir takası yapıldığını, esir değişimi sayesinde 140 Ukraynalı askeri personelin daha evlerine döndüğünü belirterek, "Toplamda 1596 Ukraynalı erkek ve kadın, 24 Şubat'tan bu yana evlerine döndü." bilgisini verdi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 21
  • batu 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya Ukraynayı alınca sıradaki ilk ülke moldova, sonra belarusla birleşip letonya litvanya taradlarında ülkerin 3 te 1 toprakları... Rusya da bunlar konuşuluyor..
    Cevapla
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya alacağını aldı zaten olan Ukrayna halkına oldu. Amerika İngiltere Avrupa 'nın askeri ordusu oldu Ukrayna hatırlatırım. Bu işin ucu ta Yahudi siyonist sermayeye dayanmaz ise bıyığımı keserim. Dünya dolar euro kağıt para sahtekarlığı ve sanal para sahtekarlığı yapan Yahudi sermaye ve Anglosaksonlardan kurtulmak için mücadele veriyor. Hristiyanlar bir şeyin farkına varsalar bunlar çabuk çöker. Milyonlarca Hristiyanların dinden çıkmasına kimler sebep oldu? Başta İtalya Roma sorgulasın bak neler olur neler...
    Cevapla
  • Vatandaş. 1 yıl önce Şikayet Et
    Hakikaten çok güzel rol yapıyor yılmayan çok çalışan aynı zamanda içinde çok büyük fırtınalar patlayan adam rolü vatan sevğisinden kavrulup parepare parçalanan adam rolü çok fena yaaaa. Aferin helal olsun adam rolünü iyi yapıyor.
    Cevapla
  • Onbaşı 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun adama donuna ksdar direndi direniyor putin rusyasının işgaline allah yardımcısı olsun. Böyle bir şey allah lorusun türkiyenin başına gelse merak ediyorum devlrtin başındakiler böyle direnirmi veya milletin çoğu soluğu başka ülkedemi alır yani kaçarmı?
    Cevapla
  • Adanalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Onbaşı Türk olmadığın nasılda belli fetönün uşağı sın galiba
    Cevapla
  • Melih b 1 yıl önce Şikayet Et
    15 Temuz da kactık mı? Ki onlar asla affetmez..
    Cevapla
  • YKO 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni bu koltuğa boşunamı oturttular tiyatrocu seni gidi fiyasko!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
İnsansız kara aracı BARKAN, yeni silahıyla sahada