Belgeler ortaya çıktı! "Twitter ABD istihbaratının aparatı haline dönüşmüş"

Twitter'ı aldıktan sonra eski yönetimin ABD'li kurumlarla yaptığı yazışmaların açığa çıkmasına ön ayak olan Elon Musk, son olarak 12'nci dosyayı resmi hesabından paylaştı. Dosyada Twitter'ın ABD'li kurumlara paravan olduğu öğrenildi.

Belgeler ortaya çıktı! "Twitter ABD istihbaratının aparatı haline dönüşmüş"
Belgeler ortaya çıktı! "Twitter ABD istihbaratının aparatı haline dönüşmüş"
GİRİŞ 04.01.2023 12:37 GÜNCELLEME 04.01.2023 12:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz yıl ekim ayında Twitter'ı satın alan Elon Musk, ABD'deki gazeteciler üzerinden platformun gizli konuşmalarını açığa çıkarmaya devam ediyor.

Son olarak 12'nci dosyayı resmi hesabında paylaşan Musk, ABD'li kurumlarla Twitter arasındaki kara ilişkiyi gözler önüne serdi.

 Twitter'dan 2023 seçimleri öncesi Türkiye'ye siyasi operasyon! Twitter'dan 2023 seçimleri öncesi Türkiye'ye siyasi operasyon!

Hatırlanacağı üzere bir önceki dosyada Joe Biden'ın oğluna yönelik çıkan skandalın seçim nedeniyle görmezden gelindiği, medyadan saklandığı belirtilmişti.

Yeni yayınlanan dosyada ABD'nin Rusya üzerinden oluşturmaya çalıştığı algıya Twitter'ın alet edildiği, üstelik tüm bu işlemlerin oldukça düşük tutara yapıldığı öğrenildi.

RUSYA'YA SUÇLAMA

12'nci raporda ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Küresel Etkileşim Merkezi'nin (GEC), Rusya üzerinden oluşturmaya çalıştığı algı ön plana çıkıyor.

"Koronavirüs Endişelerinden Yararlanan Rus Dezenformasyon Aparatı" adlı belge, ilk olarak AFP ve Politico gibi medya kurumlarına servis ediliyor.

Belgede Rusya ve bazı Rus milletvekillerinin “Koronavirüsü tasarlanmış bir biyolojik silah olarak tanımlamak", "Wuhan Enstitüsü’nde yürütülen araştırmayı suçlamak” ve "Virüsün ortaya çıkışını CIA'e atfetmek" gibi ithamlarla karşı karşıya bırakılıyor.

GEC'in raporu

FBI ve CIA BÖYLE İSTEDİ

Twitter'ın o dönemki Güvenlik Birimi Başkanı Yoel Roth, devletin üst kademesinden gelen bu ithamı, 'Partizanlıkla' bağdaştırınca devreye CIA ve FBI gibi birimler giriyor. Her ne kadar Facebook, Google ve Twitter yönetimleri, GEC'in ithamlarını yaymak istemese de FBI'ın baskıları sonucunda geri adım atılıyor. Ve SIGNAL adı verilen platformdaki görüşmelere GEC de dahil ediliyor.

Yoel Roth

GEC, ilk başta 'dinleyici' modunda katıldığı odada zamanla Twitter ve diğer sosyal medya platformları üzerine hakimiyet kurup, bazı içeriklerin düzenlenmesine, üstelik bu suçlamaların yayılmasına aracı oluyor.

FBI'IN TALEPLERİNE YETİŞEMEDİLER

Raporun devamındaki ifadeler ise, Twitter'ın nasıl bir propaganda aracına dönüştüğünü kanıtlar nitelikte.

Twitter zamanla ABD'li kurumlardan kendilerine gelen kullanıcı engelleme, içeriği gizleme gibi yöntemlere başvurmuş, bir süre sonra FBI'ın taleplerine yetişemez hale gelmiş.

Üstelik bunlar olurken, FBI Yönetimi belirli dönemlerde Twitter'a "Harekete geçildi mi?" diye uyarılarda bulunmuş.

ABD'den bir gazetenin açıkladığı bilgiler doğrultusunda, FBI'ın tüm bu işlemler için Twitter'a 3 milyon 415 bin 323 dolar ödemeyi taahhüt ettiği, bu rakamın da tam olarak yatırılmadığı öğrenilmişti.

Sonuç olarak, Rusya'dan Vedomosti ve Gazeta Russia gibi iki büyük haber sitesi başta olmak üzere çoğu siyasetçinin hesapları kısıtlandı. Aynı dönemde Donald Trump'ın da hesabı askıya alındı. Ayrıca 250 bin kişinin hesabının kısıtlanması istenmişti.

Elon Musk'ın ön ayak olduğu ifşa serisi sonucunda FBI ve CIA gibi ABD'nin iki kurumunun, Twitter üzerinden dünya genelinde uygulamaya çalıştıkları operasyonlar açığa çıkmış oldu.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Dengiz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ramazan Dengiz
YORUMLAR 2
  • Öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet uyanmaya başladınız, Sosyal Medya denilen şey aslında istihbarat aparatından başka bir şey değildir.
    Cevapla
  • ayhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki fonlu gazete ve gazetecilerde amerikan istihbaratına çalışıyor...! Twitter ın amerikan çıkarlarına çalışması gayet normal...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor