Twitter ifşaları Bölüm 11: 250 bin hesap için kapama talebi

İş insanı Elon Musk, Twitter'ın eski yönetimine ilişkin 11'inci ifşaatını yaptı. İfşaatlarda, ABD makamlarının, Twitter'dan 250 bin hesabın kapatılması isteği de var.

GİRİŞ 04.01.2023 23:05 GÜNCELLEME 05.01.2023 11:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

SpaceX ve Twitter'ın sahibi Elon Musk, "Twitter Dosyaları" ismiyle sürdürdüğü ifşalarının 11'incisini yaptı. ABD makamlarının Twitter'dan on binlerce hesabın kapatılmasını istediğini söyledi. Musk, paylaşımlarını yine serbest gazeteci Matt Taibbi aracılığıyla yaptı.

Paylaşımlara göre, ABD'li yetkililer "hoşlarına gitmeyen" kişilerin hesaplarının askıya alınmasını talep etti. Bu hesaplar arasında iki veya daha fazla resmi hesap da bulunuyor. Taleplerin geldiği yerlerden biri Kasım 2020'de ABD Temsilciler Meclisi Üyesi olan Demokrat Adam Schiff'in ofisi.

Ofis yetkilileri, eski Başkan Donald Trump'ı destekleyen grupların hesaplarının askıya alınmasını talep etti. Elon Musk bir süredir Twitter'ın eski yönetiminin kurum içi yazışmalarını ifşa ediyor.

Twitter'ın yeni yöneticisi, bağımsız gazeteciler aracılığıyla "Twitter Dosyaları" isimli tweet dizileri paylaşıyor. İfşalar Twitter'ın eski yönetiminin, karşıt siyasi görüşe sahip içeriklere nasıl müdahale ettiğini ortaya koyuyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 3
  • Ofli ilyas 1 yıl önce Şikayet Et
    SADECE CUMHUR İTTİFAKINA DESTEK VERDİĞİM İÇİN TWİTTER HESAPLARIMI TEMELLİ ASKIYA ALDI. YENİ HESAP AÇMAMA DA MÜSADE ETMİYOR. Abd demokrasisi.
    Cevapla
  • Batmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    İletişim başkanlığımız acilen devreye girmeli bunlara haddini bildirmesi lazım öneri sayfaları son zamanlarda hep muhalif hesaplar
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazacaktı? Padişahım çok yaşa mı? Basın demek muhalefet demektir. Yöneten yetkilidir, eksiği yanlışı varsa bunları basın yazar. Ama ne şahlandık, harika şahlandık diye habercilik mi olur? Tam tersi twiter dalkavuktan geçilmiyoyor, Bu dalkavuklar sayesinde lozanın gizli maddesi var sanan bir grup saf vardı ortada.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ancelotti inadını kırıyor! Real Madrid'de Arda Güler gelişmesi
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!