Belçika salgını resmen ilan etti

Belçika ulusal halk sağlığı enstitüsü Sciensano, hızla artan grip vakalarının ardından resmi olarak grip salgını ilan etti.

Belçika salgını resmen ilan etti
Belçika salgını resmen ilan etti
GİRİŞ 04.01.2023 23:57 GÜNCELLEME 04.01.2023 23:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Belçika'da Covid-19 vakalarının ardından grip vakalarında da hızlı bir artış kaydediliyor. Belçika ulusal halk sağlığı enstitüsü Sciensano tarafından yapılan açıklamada, Covid-19 vakalarına yaklaşan grip vakaları nedeniyle resmi grip salgını ilan edildiği belirtildi. Enstitü, "Grip vakaları zaman zaman ülkemizde kaydediliyor fakat bu sefer tüm kriterler grip salgınıyla karşılaşabileceğimizi gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Sciensano'dan Virolog Steven Van Gucht, hastanelerde Covid-19 vakaları kadar, grip vakalarının da bulunduğunu belirterek, grip vakalarında hastaneye yatış oranlarında Covid-19 vakalarına göre daha fazla artış beklediklerini söyledi.

Almanya ve Slovakya, Belçika'dan daha önce grip salgını ilan etmişti.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • yüsüf 1 yıl önce Şikayet Et
    Mardin de çok
    Cevapla
  • Vatandaş 27 1 yıl önce Şikayet Et
    Gaziantep te şuan çok
    Cevapla
  • Urfa-antep 1 yıl önce Şikayet Et
    Ya urfa uşağına
    Cevapla
  • Antepli34 1 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin acıyı hemşom covid movid bilet edemez Antep Uşağına ….
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı