Vucic'ten 'savaş' açıklaması!

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, yıllık basın konferansında Sırbistan’ı savaştan kurtararak ülkeyi ayağa kaldırdıklarını söyledi.

GİRİŞ 05.01.2023 02:14 GÜNCELLEME 05.01.2023 13:30
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Kosova konusunda taviz temelli çözüme hazır olduklarını fakat Sırbistan’ın aşağılanmasına müsaade etmeyeceklerini söyleyen Vucic, diyalog tesis edilmesi halinde Sırbistan’ın Kosova sorununun çözümü için Fransız-Alman teklifini masaya getirmeye hazır olduğunu ilan etti.

FLAŞ KOSOVA AÇIKLAMASI

2023’ün daha zor olacağını ve Kosova konusunda Sırbistan’ı zorlu imtihanlar beklediğini söyleyen Vucic, Sırbistan’ın Kosova’yı kendi toprağı ve Kosova halkını kendi vatandaşları olarak görmeye devam edeceğini, Sırbistan’ın kendi anayasasının gereklerinden çekinmeyeceğini fakat küçük bir ülke olarak büyük ülkelere karşı koyamayacağını ifade etti.

Dünyadaki ekonomik krize rağmen Sırbistan’ın yüzde 2,3 ila 2,5 oranında ekonomik büyüme kaydettiklerini söyleyen Vucic, “Amerika ekonomik krize yaklaşıyor, Çin’de ve Avrupa’da büyüme oranları düşüyor. Dünyada olanlar bizi de etkiliyor çünkü biz de zincirin bir parçasıyız. Fakat finansal istikrar açısından daha iyi bir konumdayız” dedi. Son on yıl içerisinde Sırbistan’da istihdamı artırdıklarını ve finansal istikrar sağladıklarını vurgulayan Vucic, “Sırbistan’ı savaştan koruduk ve ülkeyi ayağa kaldırdık” dedi.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 27
  • Kul insan 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanlar mutlaka bağımsız devlet olacaklar. Sırbistan Boşnaklara yaptıkları zulümlerin hesabını verecekler. Fatih Sultan Mehmet Han yolda geliyor.
    Cevapla
  • Attila 1 yıl önce Şikayet Et
    Nato zaten Sırbistan-Kosova çıksın diye dört gözle bekliyor. Amaç Rusya'ya gözdağı vermek. Böyle bir savaş çıkarsa Nato Sırbistan'ı dümdüz eder. Bu bilindiği için aslında Kosova Sırbistan'ı tahrik ediyor. Vucic panik atak ve anksiyete bozukluğu olan bir adam. Ruslar meşgulken Kosova istediğini alacak muhtemelen. Sırbistan bu kadar zor bir durumdayken Kosova egemenliğini mecbur tanıyacak. Yoksa Sırbistan diye bir ülke kalmaz. İster sevin ister sevmeyin Nato her zaman caydırıcı bir güç. Keşke Yunanistan'ı Nato'ya aldırtmasaydık. Yüzyılın vatan hainliği resmen.
    Cevapla
  • selçuk 1 yıl önce Şikayet Et
    Aklını başına al eski Türkiye yok. Birkaç tane KIZILELMA'ya bakar saltanatınız. Balkanlar bizim dede yadigarımız.
    Cevapla
  • DEMİR 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırpistan , Rusya nın Hizmetcisidir . Sırbistan , Rusya Desteğiyle Kuruldu . Sırpistanın Ekonomisi Yok Denecek Kadar Azdır . Rusya Her Alanda Sırbistana Yardım Gönderiyor . Sırbistan , Rusyanın Her Alanda Avrupanın Göbeğinde Gözüdür ...
    Cevapla
  • Kerimoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Gaza gelme Ukrayna gibi olursun kazanan silah tüccarları ABD olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!