PKK'da Türkiye-Suriye rejimi görüşmesi paniği! 'Taktik değil, bizi ortadan kaldıracaklar'

Türkiye’nin Suriye rejimi ile gerçekleştirdiği temas, terör örgütü PKK’ya korku saçtı. PKK'lı Bese Hozat, Türkiye-Esed görüşmesinin taktik olmadığını, Suriye PKK’sını ortadan kaldırmayı hedeflediğini ifade ederek paniğini dışa vurdu.

GİRİŞ 05.01.2023 17:06 GÜNCELLEME 05.01.2023 17:26
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Türkiye ve Suriye arasında 11 yıl aradan sonra Rusya’nın ara buluculuğunda savunma bakanları düzeyinde Moskova’da gerçekleştirilen görüşmenin yankıları sürüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, liderler düzeyinde görüşme yapılabileceği sözlerini sarf ederek ilişkilerin üst düzey seviyede sürdürüleceğinin mesajını verdi.

Suriye’nin kuzeyinde terör hattı kurmayı hedefleyerek Münbiç, Kamışlı, Malikiye, Haseke, Aynel Arap, Rakka gibi bölgeleri işgal eden PKK/YPG, Türkiye-Suriye rejimi görüşmelerinden büyük rahatsızlık duydu.

"KÜRTLERE HAKLARI VERİLECEK"

Terör örgütü PKK/KCK sözde Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat, Irak merkezli Rudaw’a yaptığı konuşmada, “Şam'ı bir bütün Rojava, kuzey ve doğu Suriye’ye hakim kılma, Kürtlere de kültürel haklar çerçevesinde böyle bazı haklar verme. Bu temelde bir politika yürüttüler.” dedi.

TAKTİK DEĞİL, BİZİ TASFİYE EDECEKLER!

Terör elebaşı Bese Hozat, “Şimdi bazıları işte Türkiye seçimlerden kaynaklı Şam ile görüşüyor diyor. Bu bir taktiktir diyenler var. Vallahi bu bir taktik değildir.” ifadelerini kullandı.

Terörist Hozat, “Yani öyle taktik mi? Taktik değil. Kesinlikle. Türkiye Suriye politikasını değiştirdi. Rejimle anlaşarak, rejimle uzlaşarak Rojava devrimini tasfiye etmeyi, Kuzeydoğu Suriye özerk yönetimini tasfiye etmeyi, ortadan kaldırmayı hedefliyor.” yorumunu yaptı.

ABD YİNE PKK PARALELİNDE

Türkiye-Suriye rejimi yakınlaşmasından PKK'nın yanı sıra ABD de rahatsız. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Türkiye ile Beşar Esed rejimine yönelik politikanın değişmediğini ve ülkelerin rejimle ilişkilerini düzeltmesini desteklemediklerini söyledi.

Price, “Tüm müttefiklerimize ve ortaklarımıza, (Esed rejimi ile) ilişkileri normalleştirmenin zamanı olmadığını, ilişkileri ilerletmenin zamanı olmadığını ve ülkelerin, Esad rejiminin neden olduğu korkunç insan hakları siciline dikkat etmesi gerektiğini açıkça belirttik.” dedi.

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 70
  • yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    bese hozat adi bir ermenisin kürtleri kullanıp kanlarını döküyorsun yahudi uşağı conilere güveneceğine gel doğup büyüdüğün Ülkene teslim ol yoksa sonun iyi olmaz
    Cevapla
  • Mahmut 1 yıl önce Şikayet Et
    Geberin kafir oğlu, kafir teröristler.Kürtle ne çekti ise sizden çekti.
    Cevapla
  • Cumhur 1 yıl önce Şikayet Et
    Bese Hozat çok az vaktiniz kaldı gelin teslim olun Türk makamlarına yoksa havalarda uçacaksınız yok olacaksınız Son pişmanlık fayda etmez
    Cevapla
  • Analiz 1 yıl önce Şikayet Et
    Suriye’de Üçlü görüşme bölgede pkk yı bitirir hayalleri yarıda kalır . Esad akıllı davranmalı Türkiye’de seçim olmadan Türkiye ile anlaşmalı . Allah vermesin Türkiye’deki seçimlerde kılıçtaroglu hükümeti kazanırsa HDP bu hükümetin içinde olacak bunların ilk yapacağı Türk Askerini Suriye sınırdan çekip Esad ın Suriye’sinin topraklarının üstüne pkk aşiret devletini kurarlar . Bunu Suriye devleti Başkanı iyi hesap etmeli toprağının yüzde 35 Bölümü pkk nın elinde Türk askerini oradan çekerlerse işgal yüzde 50 yi geçer ..! Üçlü görüşmeler hem Türkiye hem Suriye’nin menfaatine olacaktır ..!
    Cevapla
  • Cafer 1 yıl önce Şikayet Et
    11 yıl önce Esad Halkı katletmeye başladığında ABD ve Türkiye Esad'ı devirmek için birlikte yola çıkıldı ama coni yarı yolda bizi bırakıp yanına terör örgütü PKK ve PYD alıp petrol kuyularına çöreklenip İsraillin emriyle bizi sattı ve 5 milyon Suriyeli mülteciyi'de başımıza sardı ABD Suriye'den PKK'nın ülkemize füze saldırısı havan saldırılarını göz yuman kollayan hamisi oldu coni şimdi Suriye'yle aramız yavaş yavaş düzelmeye başlayınca İsrail ABD ve PKK panik başladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!