Hipersonik gözdağı! Denize açıldı: Benzeri yok!

Rusya'nın "engellenemez" dediği hipersonik füzelerle donatılmış ilk savaş gemisi denize açıldı. Törende konuşan Rusya Lideri Vladimir Putin, "hipersonik füzelerin eşi benzeri yok" diyerek batıya gözdağı verdi.

GİRİŞ 05.01.2023 18:06 GÜNCELLEME 06.01.2023 00:41
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Rusya'nın hipersonik füzelerle donatığı ilk savaş gemisi, denize açıldı.

Törene görüntülü bağlantı ile katılan Rusya Lideri Vladimir Putin, Rus ordusunun silah kapasitesini artıracaklarını söyleyerek batıya gözdağı verdi.



PUTİN: EŞİ BENZERİ OLMAYAN...

Rus lider Putin, "Eşi benzeri olmayan bu kadar güçlü silahlarla Rusya'yı olası varoluşsal tehditlere karşı güvenceye alacağımızdan ve ulusal çıkarlarımızı koruyacağımızdan eminim" ifadelerini kullandı.



Törende konuşan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu da fırkateynin Atlas ve Hint Okyanuslarının yanı sıra Akdeniz'de görev yapacağını söyledi.

Gemi mürettebatının, seyir füzelerinin yanı sıra Zirkon hipersonik füzeleriyle eğitim ve tatbikat yapacağını söyleyen Şoygu, hipersonik füzelerin tüm modern hava savunma sistemlerini alt edebileceğini savundu.



Rus Donanmasına 2018 yılında katılan "Amiral Gorşkov" adlı fırkateyn, Zircon hipersonik füzeleri ile donatılan ilk Rus gemisi oldu.

SES HIZININ 9 KATI

Bin kilometreden uzun menzile sahip Zircon füzelerinin ses hızının 9 katı sürate ulaşabildiği belirtiliyor.

Rusya, bu yüksek hız sebebiyle füzelerin hava savunma sistemleri tarafından imha edilmesinin imkansız olduğunu savunuyor.



ABD YAKINLARINA KONUŞLANABİLİR

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, "Tsirkon" hipersonik füzeleri taşıyan "Amiral Gorşkov" adlı fırkateynin, ABD'deki Potomac Nehri yakınlarına konuşlanabileceğini bildirdi.

Medvedev, Telegram üzerinden yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin Ukrayna'daki savaş için on milyarlarca dolar harcadığını, devasa silah yardımları yaptığını ve başkaları üzerinden "binlerce insanı öldürdüğünü" savundu.

ABD yönetiminin, Nazi Almanyası'nın propagadasından sorumlu bakanı Joseph Goebbels'in "gerçek varisleri" olduğunu kaydeden Medvedev, "Yeni yıl için asıl hediye (Amiral Gorşkov fırkateyni) dün Tsirkon füzeleriyle NATO sahillerine gitti." ifadesini kullandı.

Tsirkon füzelerinin 1000 kilometre menzile sahip olduğuna dikkati çeken Medvedev, şunları kaydetti:

"Potomac Nehri'ne yakın, sahilden 100 mil uzağa da konuşlansın, sevinebilirsiniz! Bu Rusya'ya ve müttefiklerine tehdit yaratanların akıllarını başlarına getirecektir." dedi.

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 67
  • DADAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın yesinler birbirlerini barışırlarsa bize dönerler biz bu arada RUSYAYLA Suriye işini halledelim bir de AZARBAYCAN ZENZEGUR KORİDORUNU HALLEDELİM GERİSİ GELİR İNŞALLAH HADİ TÜRKİYEM ALLAH YOLUNU AÇIK ETSİN 2023 BİZİM YILIMIZ
    Cevapla
  • dede 1 yıl önce Şikayet Et
    turkıye gemılerımızde yapılmalı rusların sılıvrıye kadar geldıhını unutmayın dusmanı kucumsemeyın her sılahı gelıstırelım cok gerıden gelıyoz adamlar sıtalın gazından butun gazların bombasını yapmıslar dunya savas gıbı savas olsa ukrayna gunde duserdı
    Cevapla
  • 5432 1 yıl önce Şikayet Et
    geçbilekaldızabd yakınlarına koymaktan gerekki sizler abd yakınlarına askeri üslerkuraydız
    Cevapla
  • Tek 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusyanın süper dediği silahlar döküyor hep
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Hipersonik yaptık diyor fakat hiç vurma videosu yok zamanın da 40 tb2 düşürdük demeleri gibi algı sadece elinde hipersonik silahın olsa karşı taraf bu kadar saldırgan olmaz hipersonikler radarda iz bırakmadığı için durdurulamıyor. Yani faso fisa amerikanın yaptığı gibi algı sadece.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Valilik açıkladı! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: Çok sayıda kişi tahliye edildi
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak