Erdoğan'ın peş peşe hamlelerinin ardından Kremlin duyurdu! Rusya'dan son dakika kararı...

Son dakika... Başkan Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile yaptığı peş peşe görüşmelerin ardından Kremlin, Rusya'nın Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihleri arasında ateşkes ilan edeceğini açıkladı.

GİRİŞ 05.01.2023 18:15 GÜNCELLEME 06.01.2023 11:01
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Başkan Erdoğan'ın Putin ve Zelenskiy ile görüşmesi sonrası gelen son dakika haberine göre Kremlin, Rusya'nın Ukrayna'da 6-7 Ocak tarihleri arasında ateşkes ilan edeceğini duyurdu.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya Savunma Bakanı'na Ukrayna'da Ortodoks Noeli nedeniyle ateşkes talimatı verdiği bildirildi.

Rus birlikleri yarın saat 12'den itibaren 36 saat boyunca cephe gerisinde olacak.

UKRAYNA'DAN RUSYA'NIN KARARI SONRASI SERT AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'daki tüm temas hattı boyunca geçici ateşkes ilan edilmesi yönünde talimat vermesinin ardından, "İkiyüzlülüğünü kendinize saklayın" açıklamasıyla karara tepki gösterdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill'in çağrısına uyarak, Ortodoks Noel Arifesi kapsamında 6-7 Ocak tarihlerinde Ukrayna’da ateşkes ilan etmesine Ukrayna tarafından ilk tepki geldi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Rusya'ya çağrıda bulundu. Bir kez daha Rusya'nın sivilleri hedef aldığını ifade eden Podolyak, "İlk olarak, Ukrayna Rusya'nın yaptığı gibi yabancı topraklara saldırmıyor ve sivilleri hedef almıyor. Ukrayna sadece kendi topraklarında bulunan işgalci ordu mensuplarını yok ediyor. İkinci olarak, Rusya işgal ettiği bölgelerden çekilmelidir işte ancak o zaman 'geçici ateşkes' yapılacaktır. İkiyüzlülüğünüzü kendinize saklayın" dedi. 

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 56
  • AdiL 1 yıl önce Şikayet Et
    Birisi Zelenski#ye ve ekibine şunu anlatması lazım: Türkiye Cumhuriyeti Devleti var oldukça kötü niyetli ne AB nede ABD'nin Karadenizde askeri etkinliği ve hele üstünlüğü asla olmayacak. Boş hayalleri bırakıp bir an önce, hatta hemen yarın savaşı durdurmaya karar vererek boşu boşuna hem ukrayna halkına ve hem de rus halkına acılar yaşatmaya bir son veriniz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    inşaallah bu ateşkes savaşın da bitmesine vesile olur Ukraynalılar da zelenskiyi bidaha secmez
    Cevapla
  • Kürt Oğlu Kürt 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu zelensky tam bir ABD ve AB uşağı... Yanlış Politikaları Yok Etti memleketini...
    Cevapla
  • Ülkeci 1 yıl önce Şikayet Et
    Olay şu, filer tepişiyor çimler eziliyor. Burada çim Ukrayna halkı. ABD hiç bir zaman kendi ulusal menfaatlerini göz ardı edip başka bir ulusa veya topluluğa yardım etmedi etmeyecekte. Elbette çok acılar çekildi ama bundan sonrasını düşünüp aklı selim olmak lazım.
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne Ukraine nede avrupa ateskesi kabul ediyor tek tarafli ateskes olmaz türkiye gerekeni yapti arabulucuktan geri cekilmeli nato arabilucu olsun
    Cevapla
  • adem 1 yıl önce Şikayet Et
    Hehe Nato arabulucu olsun, oldu Nato hangi coğrafyada sorun çözmüş ki, hem NATO dediğin şey Amerikanın arka bahçesi bunu bilmeniz lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'e yükselen 2. takım belli oldu!
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak