Prens Harry'in Afganistan itirafına tepkiler büyüyor: Çeneni kapatmalısın

Prens Harry'nin 10 Ocak'ta çıkacak kitabında, "Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğünü" itiraf etmesine tepkiler İngiltere'de de büyürken, "Seni seviyorum Prens Harry ama çeneni kapatmalısın!" eleştirisi geldi.

Prens Harry'in Afganistan itirafına tepkiler büyüyor: Çeneni kapatmalısın
Prens Harry'in Afganistan itirafına tepkiler büyüyor: Çeneni kapatmalısın
GİRİŞ 07.01.2023 13:05 GÜNCELLEME 07.01.2023 13:38
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

İngiliz Kraliyet ailesinden ayrılarak ABD'ye yerleşen Sussex Dükü Prens Harry'nin 10 Ocak'ta yayımlanacak "Spare" adlı kitabında, "Afganistan'daki görevi sırasında 25 kişiyi öldürdüğü ve bundan utanç duymadığı" ifadeleri, ülkede birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı.

Prens Harry, kitabında Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğünü ve utanç duymadığını yazdıPrens Harry, kitabında Afganistan'da 25 kişiyi öldürdüğünü ve utanç duymadığını yazdı

Taliban'dan Prens Harry'nin kitabında yer alan ifadelere tepkiTaliban'dan Prens Harry'nin kitabında yer alan ifadelere tepki

Afganistan'daki savaşta bomba patlaması sonucu bir kolunu ve bacağını kaybeden ve Prens Harry'nin kahraman olarak nitelediği eski Kraliyet denizcisi Ben McBean, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Seni seviyorum Prens Harry ama çeneni kapatmalısın! Beraber takıldığı insanları merak ediyorum. İyi insanlar olsalardı, şimdiye kadar biri ona durmasını söylerdi" ifadelerini kullandı.

Ben McBean ile Prens Harry

Afganistan'daki İngiliz kuvvetlerini komuta etmek için 2003'te başkent Kabil'e gönderilen eski Albay Richard Kemp ise, Prens Harry'nin çıkışını "düşüncesizce" bulduğunu belirtti.

Richard Kemp ve Prens Harry

Eski bir albay olan Muhafazakar Parti milletvekili Bob Stewart da "Böyle şeyleri neden yaptığını merak ediyorum. Gerçek askerler çekinir. Tanıdığım insanlar böyle şeylerle övünmezler. Daha çok bunu yapmak zorunda olduklarına pişman olurlar" değerlendirmesinde bulundu.

Prens Harry'nin Afganistan'da çekilmiş bir görüntüsü

KAYNAK: HABER7, AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 45
  • ERTUĞRUL. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu KAFİRLER; KATLİAMLARI, BAZAN PKK YA YAPTIRIYORLAR BAZENDE KENDİLERİ BİZZAT YAPIYOR.
    Cevapla
  • halk 1 yıl önce Şikayet Et
    Harry babanı da sevmezdim seni de sevmiyorum. o çenen kırılsaydı da konusamasaydin. ellerin kırılsaydı da o masumları oldurmeseydin. soysuzlar sizi hepinizden iğreniyorum.
    Cevapla
  • reis ne derse o 1 yıl önce Şikayet Et
    Katilller
    Cevapla
  • BİRAZ SABIR 1 yıl önce Şikayet Et
    Alma mazlumun ahını, çıkar aheste aheste.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Dedeleriniz katildi sizde katilsiniz Allah İn gazabını bekleyin mazlumun ahı elbette bir gün sorulacaktır ey kafirler yenileceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den İran'a tepki: Yaptıkları hoş değil
Fide dağıtımında 5 bin kişi, kuyruk oluşturdu