Ruslar yazılıma odaklandı: Türklere karşı kullanılmayacak!

Bayraktar TB2'ler dünyanın dilinden düşmüyor... Son olarak Rus basınında yer alan bir haberde, Türkiye'den SİHA satın alan ülkelerin aldıkları SİHA'ları Ankara'ya karşı kullanamayacaklarına değinilerek yazılım konusuna vurgu yapıldı.

GİRİŞ 09.01.2023 08:49 GÜNCELLEME 09.01.2023 09:02
Bu Habere 70 Yorum Yapılmış

Rus basını Bayraktar SİHA TB2'leri kaleme alan bir analiz yayımladı. Selçuk Bayraktar'ın SİHA yazılımına "hakimiz" sözlerine vurgu yapılan makalede, "Şirketin CTO'su, (Teknolojiden Sorumlu Başkan) Türk drone üreticisi Baykar'ın teknolojisini çalıştıran yazılıma "hakim" olduğunu söyledi." ifadelerine yer verdi.

"SİHA YAZILIMINA TÜRKLER HAKİM"

Russian Today Bayraktar TB2'leri manşetine taşıdı. Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar'ın sözlerinden alıntı yapılan analizde SİHA yazılımına "Türkler hakim" vurgusu yapıldı.

Makalede, Selçuk Bayraktar'ın, "Baykar'ın bilgisayar korsanlarının İHA'ları ele geçirip zarar vermesini önlemek için de adımlar attığı" sözlere vurgu yaparak Bayraktar'ın, "Bilgi güvenliği konusunda elbette özel önlemlerimiz var. Artık bu çağda devletlerin de hacklendiğini biliyorsunuz. Tüm bunlara karşı özel tedbirler alıyoruz ve bu da bir yarış." sözlerine yer verdi.

 Analizde TB2'lerin Karabağ savaşındaki başarısına dikkat çekilerek şu sözlere yer verildi: 

"Bayraktar Azerbaycan'ın Bayraktar TB2'lerini 2020 Dağlık Karabağ ihtilafında Ermenistan'a karşı büyük bir etki yaratmak için konuşlandırmasının ardından drone üreticisi küresel ilgi odağı haline geldi. Amiral gemisi İHA şimdiden bir düzineden fazla ülkeye satıldı ve Baykar'ın ihracatı geçen yıl %78 artarak 1.18 milyar dolara ulaştı. "

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 70
  • Taner 1 yıl önce Şikayet Et
    Ruslara yok bu densizlerin sözüne güven olmaz ilk fırsatta bize kullanır
    Cevapla
  • Hacivat 1 yıl önce Şikayet Et
    Bayraktar ile ilgili hic bir konu basina sizdirilmamali her sey gizli tutulmali zafiyet olusa bilir kendi kullandin ihayi sana kullana bilir
    Cevapla
  • Tek 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok konuşuruz ve çok özel bilgi veriyoruz bazen bazı şeyler gizli de konuşma konuşmayı çok seviyoruz düşmanın eline bazen çok koz veriyoruz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Murat ekonomiden hiç anlamadığın o kadar belli ki beğenenler de demek ki hiçbir şey bilmiyor. baykar dolarla satış yaparsa asıl ülkeye dolar girişi sağladığı için dolar düşer
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen çok anlıyorsun. Asıl adam yurt dışında TL arayışına girerse paran değerlenir. Diger türlü doların değirmenine şu taşımaktan başka bisey değil. Erdoğan niye TL ile ihracat yaptık diye övünüyor. Çok bilmiş sende
    Cevapla
  • Murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Baykar bundan sonra satışları sadece TL üzerinden yapacağız dese. Dolar 50 kuruş iner
    Cevapla
  • müşteba çokzeki 1 yıl önce Şikayet Et
    aslında ikinizde doğru dediniz. doların girişi kısa vadede, tl girişi istemiyle yapılan satış tl çıkışına neden olacağından orta vadede genel tl arayışında artış nedeniyle iyidir. en iyisi dışarıya satacak bir şey üretebilmenizdir. amerika son 50 yıldır petrodolar sistemini murat'ın dediği gibi oluşturmuştur. diğer para birimlerine petrol yok dedirttikleri suudiler sayesinde petrol almak isteyen ülkeler amerikan bankalarından dolar kredisi çekmek için sıraya girmiş, dolar amerikan hazinesindeki altından bağımsız şekilde yükselmiştir. bu bakımdan murat daha akıllıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler