Fransız yazar Müslümanları bu sözlerle hedef aldı: Diğerleri gibi Fransız olamıyorlar

Fransız Bakan Moretti, Müslümanları hedef alan sözleri nedeniyle Fransız yazar Houllebecq'e tepki gösterdi. Houllebecq Müslümanları hedef alan yazısında "Müslümanlar diğerleri gibi Fransız olamıyor" demişti.

GİRİŞ 09.01.2023 13:40 GÜNCELLEME 09.01.2023 15:09
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, Müslümanları hedef alan Fransız yazar Michel Houellebecq'e tepki gösterdi. Moretti, yazarın "Müslümanların Fransa'yı benimsemedikleri ve ülkeyi terk etmeleri gerektiği" şeklindeki ifadelerinin nefret oluşturduğunu söyledi.

AYRIŞTIRICI SÖYLEMLER SIRADAN OLDU İTİRAFI

Fransız televizyon kanalı BFMTV'ye konuşan Dupond-Moretti, Houellebecq'e yönelik suç duyurusu askıya alındığı için değerlendirme yapma imkanının olduğunu belirtti.

"Tepki vermem uzun zaman aldı. Neden? Çünkü bu tür söylemler sıradanlaşmaya başladı. Alıştık. Oysa ki 15 yıl önce bu tür söylemleri kınamak için ön saflarda olurduk." diyen Dupond-Moretti, Amerikalı siyaset bilimci Hannah Arendt'in "kötüyü sıradanlaştırmak" ifadesine atıfta bulunarak Houellebecq'e tepki gösterdi.

Fransız Bakan Moretti

"MÜSLÜMANLAR DİĞERLERİ GİBİ FRANSIZ OLAMIYOR"

Fransız Adalet Bakanı, "'Müslümanlar diğerleri gibi Fransız olamıyor.' demek tahammül edilemez. Bu söylemler nefret üretiyor ve sahip olduğum bütün değerlere aykırıdır." dedi.

Houellebecq, Front Populaire dergisinin son baskısında Müslümanları kastederek, "Silahlanan kişiler var, tüfek tedarik ediyorlar, atış stantlarında ders alıyorlar. Tüm bölgeler, İslami kontrol altına alındığında direniş eylemlerinin gerçekleşeceğini düşünüyorum. Camilerde ve Müslümanların uğrak yeri olan kafelerde terör saldırıları ve silahlı saldırılar olacak." ifadelerini kullanmıştı.

Paris Ulu Cami Yöneticisi Chems-Eddine Hafız, açıklamaları nedeniyle Houellebecq hakkında suç duyurusunda bulunmuş, daha sonra şikayetini geri çekmişti.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 47
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Konuya tam "fransız" olan bir fransız.
    Cevapla
  • Sivaslı Öğretmen 1 yıl önce Şikayet Et
    kuduz it... geçmişine baksın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    müslüman insan. içinde. sömürge. yok. bundan dolayı. Fransız. olmıyorlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sömürgeci katiler
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Fransız olunca senin gibi satanist suratlı olacaksa,bırak herkes kendisi olarak kalsın!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları yayınlandı
Abdullah Ağar PKK'ya dev operasyon öncesi uyardı: Bu şeytanlık inşallah olmaz!