Rusya'dan Harkiv'e füze saldırısı: 2 ölü

Rus ordusunun Harkiv bölgesindeki Kupyansk ilçesine bağlı Şevçenkov kasabasına düzenlediği füze saldırısında 2 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi yaralandı.

Rusya'dan Harkiv'e füze saldırısı: 2 ölü
Rusya'dan Harkiv'e füze saldırısı: 2 ölü
GİRİŞ 10.01.2023 10:34 GÜNCELLEME 10.01.2023 10:34

Rusya'nın, Ukrayna'ya karşı açtığı savaş devam ediyor. Rus ordusunun Harkiv bölgesindeki Kupyansk ilçesine bağlı Şevçenkov kasabasına düzenlediği füze saldırısında 2 kişi yaşamını yitirdi, 6 kişi yaralandı. Saldırı sonrası çok sayıda dükkan kullanılamaz hale geldi.

ATEŞKES İHLAL EDİLDİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 5 gün önce Rusya Savunma Bakanlığına 36 saatliğine ateşkes uygulanması talimatını vermişti. Ancak Ukrayna Rusya'nın ateşkese uymadığını ve saldırılarını sürdürdüğünü açıklamıştı.

Ukrayna tarafından gelen açıklamalarda ise Rusya'nın hava saldırıları ile ateşkesi ihlal ettiği açıklanmıştı.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı